Що таке велобол? + (відео) - Блог про Львів

Що таке велобол? + (відео)

Велобол

Чесно признаюся, навіть не знав, що такий вид спорту й взагалі існує у природі.

А виявляється він був заснований ще у далекому 1893 році американцями: Кауфманом та Фезерлі і його назва – велобол.

Що це за такий вид спорту, які його основі правила та хто являється фаворитом у ньому про це та не лише читайте в черговій публікації на блозі.

Отже, на велобол натрапив досить таки нещодавно в соціальній мережі – фейсбук. Один із моїх хороших приятелів зробив репост запису, де чоловіки їздять на велосипедах і ними ж забивають голи у ворота.

Воробус так на це все глянув, мені сподобалося і вирішив більше дізнатися про цей вид спорту й само собою що поділитися розповіддю з нашими читачами.

Велобол – це гра «2 на 2» на майданчику 11 на 14 метрів і з воротами 2 на 2 метри.

Гра триває 2 тайми по 7 хвилин. Хоча, кажуть, що в юнацьких змаганнях час можуть зменшувати до двох таймів по 5 хвилин.

Що цікаво голи забивати ногами не можна, а лише колесами велосипедів або ж головою чи тулубом. Коли дивився відео й глядів як там забивають голи, то зрозумів, що не всі так ногою можуть, а тут ще й колесами.

Також читайте:   Спортивний зал ветеринарного університету відкрили після ремонту

Взяття воріт можуть не зарахувати, якщо нападник після удару доторкнеться поля ногою або ж якщо м’яч доторкнувся до захисника.

Також, якщо стається така ситуація, що гравець команди, яка гра у велобол ненароком торкнувся підлоги чи штанги будь-якою частиною тіла, то він не має права доторкатися м’яча й мусить негайно виїхати за лінію воріт двома колесами (але не через штрафний майданчик), а тоді вже заїхати на поле й вести гру далі.

Існують у велоболі й пенальті. Пробивають їх на відстані чотирьох метрів за те, що відбулося порушення у штрафному майданчику. Він теж невеличкий.

М’яч круглий з поперечником близько 16 см, а вага складає 500 -600 грам.

Що цікаво, цей спорт користується великою популярністю серед глядачів і в майбутньому його можуть додати в змагання Олімпіади. Принаймні такі слухи були.

З року в рік по цьому виду спорту проводяться чемпіонати світу та кубок світу. Так от, у 2015 році чемпіоном світу стала австрійська команда, друге місце зайняли хлопці з Швейцарії, третє з Франції.

Насамкінець, пропоную переглянути відео, де ви побачите фрагмент гри у велобол. Можливо Воробус теж колись зіграє в таку гру. Хоча, не знаю як це бити колесом. Так можна і впасти.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*