Олександр Свідерський: про заснування клубу колекціонування футбольної атрибутики, різноманітні експонати та «Галицьку здобу» - Блог про Львів

Олександр Свідерський: про заснування клубу колекціонування футбольної атрибутики, різноманітні експонати та «Галицьку здобу»

Олександр Свідерський

Засновник хмельницького музею атрибутики поспілкувався з прес-службою нашої команди.

– Олександре, як давно Ви почали збирати символіку й за яких умов відбулося відкриття музею?

– Взагалі, особисто я розпочав збирати різні футбольні матеріали більше 30-ти років тому, а точніше з 1985 року. Першим моїм експонатом стала радянська газета «ФУТБОЛ-ХОКЕЙ», яку я придбав після матчу КУБКА КУБКІВ ЄВРОПЕЙСЬКИХ КРАЇН сезону 1985/1986 років. Тоді між собою грали київське «Динамо» та голландський «Утрехт» (4:1 – перемогла українська команда – авт.).

Так і збирав символіку разом із друзями, аж поки не виникла ідея створити що-небудь цікаве. Саме тому й було прийнято рішення заснувати «КЛУБ КОЛЕКЦІОНУВАННЯ ФУТБОЛЬНОЇ АТРИБУТИКИ» (ККФА) у місті Хмельницькому.

Офіційна дата створення – 17 березня 2011 року.

Колекція невпинно росла й в домашніх стінах їй стало затісно, тому переїхали в приміщення на 30 квадратних метрів, де знаходимося до цього часу.

– Чи можете назвати точну кількість експонатів у музеї?

– Експонатів у нас дуже багато, ведеться «Амбарна» книга (посміхається). Загальну суму не підбивав, але, думаю, рахунок ведеться на десятки тисяч, одних тільки шарфів близько двох тисяч.

– Який із зібраних експонатів найцінніший?

– Кожен по-своєму цікавий і кожному з тих, хто допомагає нам у цій справі велика подяка і RESPECT!!! Пам’ятаємо про кожного з Вас!!!

– Скільки людей займається збиранням колекції?

– В КФА налічується більше 30-ти чоловік. Дарують «презенти» й прості люди, які є нашими хорошими друзями.

Також читайте:   Чи здатна мавпа стати людиною?

– Як Ви дізналися про ФК «Галицька здоба»? Знаю що у музеї є й атрибутика цієї команди.

– Про «пекарів» дізнався з соціальної мережі фейсбук. Згодом адміністратор клубу Олександр Пилипчук подарував клубний шарф та вимпел, а прес-аташе Ігор Воробій надіслав ще й атрибутику з фіналу чотирьох, який «червоно-жовті» проводили у Харкові.

– За виступами «Галицької здоби» слідкуєте?

– Звичайно. У вашої команди дуже класна клубна підтримка на трибунах, плюс Степан Гаврищишин додає децебелів на фірмовому барабані.

– Знаю свого часу Ви також займалися футболом.

– Колись у юнацтві та до років 35-ти я займався футболом та футзалом (виступав на позиції голкіпера) аж поки не отримав травму. На жаль, довелося завершити з великим спортом. Грати в улюблену гру не можу, але заміняю цю прогалину колекціонуванням!

– Які плани у творців музею ККФА на майбутнє?

– У нашому приміщенні вже стало замало місця під музей. Можливо з часом переберемося в інше, більш просторе та доступніше для всіх.

– Розкажіть кілька слів про Вашу сім’ю та чим займаєтеся у буденному житті?

Моя сім’я – я, дружина, двоє доньок. У вільний від роботи час спілкуюся із сім’єю, друзями – культурно відпочиваю!

Хочу також додати, що вже давно хотів завітати до міста Лева, але зробити це поки що не вдається . Спробую скоригувати свої плани і приїхати на матч «Галицької здоби», адже нещодавно став персональним вболівальником цієї команди.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*