Зимові канікули: куди поїхати відпочивати - Блог про Львів

Зимові канікули: куди поїхати відпочивати

Зимові канікули: куди поїхати відпочивати

Вже самий час потурбуватися про відпустку під час майбутніх свят. Якщо зимовий відпочинок в Україні вас не приваблює, то подивіться у бік Європи, а ми допоможемо вибрати напрямок.

Рованіємі (Фінляндія)

«Країна тисячі озер» Фінляндія вабить туристів північною природою, крижаними готелями і спекотною сауною, гірськолижними курортами і смачною рибною кухнею.

Туристи різного віку обожнюють Лапландію — батьківщину Санта-Клауса. В її столиці, Рованіємі, можна зануритися і в казку (в резиденції головного зимового чарівника), і в не менш захоплюючу реальність дивовижної природи навколо.

Рованіємі

До речі, селище Санти Клауса можна відвідати цілком безкоштовно, а при бажанні за додаткову плату, вже зробити фото або відео з фінським Дідом Морозом. Тож подаруйте собі та дітям цю зимову казку — ви точно не розчаруєтесь!

Копенгаген (Данія)

Столиця Данії відома своїми різдвяними базарами, котрі відчиняються вже в середині листопада, тож туризм в зимовий Копенгаген теж дуже популярний. Головний різдвяний базар — в парку Тіволі, що знаходиться навпроти центрального залізничного вокзалу в Копенгагені. Данці радять обов’язково його відвідати, кажуть, що він «типово датський».

Копенгаген

В Тіволі або на будь-якому іншому різдвяному базарі, а також в кафе і ресторанах в різдвяний час можна спробувати ґльоґ — гаряче червоне вино з корицею, гвоздикою, родзинками і шматочками горіхів (мигдалю, кедру). Це теж «традиційно датське», що можна посмакувати тільки взимку. Ґльоґ добре йде з традиційними різдвяними здобними «кульками». Варто спробувати — це дуже смачно.

Відень (Австрія)

Щоб зануритися в віденську зимову казку, далеко ходити не треба: незвично підсвічений фасад ратуші створює чарівну атмосферу в самому центрі Старого міста — на площі Ратхаус Плац. На величезному катку поруч можна «виписувати» під хіти на кшталт Let It Snow або звуки вальсу. Навіть якщо фігуристи з вас так собі, отримаєте задоволення і відчуєте себе героями різдвяного фільму.

Відень

Також варто поніжитися в термальному СПА — наприклад, Therme Wien. У найбільшому віденському спа-центрі до ваших послуг 26 басейнів, 24 сауни, кілька гірок і вишок для стрибків у воду, дитячий ігровий парк, кінозал і навіть караоке — є де відвести душу.

Париж (Франція)

Незалежно від сезону, Париж завжди заворожує і надихає романтиків. Знайомство з ним в зимовий період включає ті ж об’єкти, що і в будь-яку іншу пору року, за винятком садів і парків, які скинули своє зелене вбрання. У негоду можна до нескінченності бродити по залах паризьких музеїв, розглядаючи безцінні історичні експонати і шедеври мистецтва.

Обов’язково приділіть час для прогулянок та відвідайте:

  • Ейфелеву вежу;
  • Марсове поле;
  • Тріумфальну арку;
  • Єлисейські поля.

На останніх розташовується різдвяний ярмарок. Дерев’яні лотки переповнені численними сувенірами і частуваннями. Варто спробувати вишукане фуа-гра, поласувати фірмовими солодощами і зігрітися ароматним глінтвейном.

Париж

Не слід забувати і про шопінг, адже Париж — це столиця світової моди.

Будапешт (Угорщина)

Столиця Угорщини цікава багатьма пам’ятками, але одну серед них можна побачити тільки взимку. Це величезна льодова ковзанка, площа якої досягає 12 тисяч квадратних метрів. Каток налічує вже 150 років існування і з початку свого заснування він виконував об’єднуючу функцію, бо сюди приходили й бідні, й багаті мешканці міста.

Замерзнувши на катку, слід зігрітися на термальних курортах Будапешта. Купальні Сечен’ї (угорці називають її «Сєчка») і Геллерт — найвідоміші.

Будапешт

Варто подивитися лазерне шоу на стінах базиліки Святого Стефана. У 2017 році технологію оновили, і, надівши 3D-окуляри, глядачі можуть побачити, як персонажі і образи буквально сходять зі стін будівлі. Саму базиліку теж варто подивитися, зрозуміло. Це найбільший католицький собор Будапешта.

Міські трамваї взимку прикрашають гірляндами. Для тих, хто вперше в Будапешті, рекомендується сісти на трамвай №2 і проїхати вздовж Дунаю — вийде свого роду оглядова екскурсія цього надзвичайно красивого міста.

Софія (Болгарія)

Місто розташоване в 380 кілометрах від узбережжя. Як і у всій Болгарії, там мало розкішних і дорогих крамниць. Зате в Софії по-домашньому затишно, спокійно і комфортно. За день в місті можна побувати в декількох епохах: побачити стіни античної фортеці III століття, прогулятися поруч з візантійською церквою, зайти в мечеть часів османського панування.

Софія

Якщо ви приїхали до Софії з дітьми, обов’язково сходіть в науково-розважальний центр «Музейко». Там в інтерактивній формі розповідають про навколишній світ: як і з чого будують будинки, звідки з’являються гори, чим цікавий космос.

Головний плюс «Музейко» в тому, що діти стають учасниками процесу. Наприклад, в секції, присвяченій будівництву, можна самому створити штучний землетрус, а в космічному відділі — приміряти скафандр. У більшості дітей це викликає захват.

Мілан (Італія)

Січень у Мілані — найхолодніший місяць року. Незважаючи на це, багато туристів полетіли б сюди саме в цей час. Здогадуєтеся чому? Бо починається зимовий сезон розпродажів.

Мілан

Звичайно, Мілан прекрасний ще й знаменитими шедеврами світового мистецтва, один з яких — «Таємна вечеря» Леонардо да Вінчі. Якщо ви не любите літні натовпи туристів і холодна погода не лякає, то зима як найкраще підійде для подорожі.

1 січня тут відзначають шумно і весело. Найпопулярніше місце — площа Дуомо. У новорічну ніч тут влаштовують грандіозний концерт з відомими італійськими виконавцями і діджеями.

Автор статті: Piligrim.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*