Туристичне страхування для безпечних подорожей - Блог про Львів

Туристичне страхування для безпечних подорожей

Туристичне страхування для безпечних подорожей

Мало що може статися під час подорожей. Тому вирушаючи в турпоїздку за кордон, бажано подумати про заходи захисту від різних неприємностей. Таким захистом стане туристична страховка для виїзду за кордон.

Туристичне страхування згідно українського законодавства обов’язковим і, як показує практика, часто виправданим, пояснюють спеціалісти компанії АСКА. За 20 років успішної роботи досить багато туристів отримали відшкодування збитків після непередбачуваних випадків.

Для чого потрібна страховка подорожуючим за кордон?

Туристична страховка для виїзду за кордон оформляється ще до виїзду за межі країни. Страховий поліс гарантує туристам відшкодування витрат на лікування при виникненні нещасного випадку або хвороби, допоможе при транспортуванні на батьківщину або при непередбачених обставинах, таких як втрата багажу, невиїзд і так далі.

За словами туристів, які подорожували не тільки в країнах Південно-Східної Азії (Таїланді, В’єтнамі ), в Індії і країнах Південної Америки, але і в європейському регіоні, оформлена заздалегідь медична страховка допомагає вирішити чимало проблем, якщо виникає необхідність лікарської допомоги. Особливо важливо страхування подорожуючих під час відвідання віддалених районів і якщо відпочинок буде пов’язаний з екстремальними видами спорту і розвагами, до яких запросто можна віднести підйоми в гори, заняття серфінгом, стрибки з парашутом, банджі-джампінг (аналог «тарзанки»), виходи в море на різних плавзасобах і навіть катання на слонах. Втім, навіть ризики поїздок на автомобільному транспорті можуть бути включені в страховий поліс.

Оформляється туристична страховка ще до виїзду за межі країни. Страховий поліс гарантує туристам відшкодування витрат на лікування при виникненні нещасного випадку або хвороби, допоможе при транспортуванні на батьківщину або при непередбачених обставин, таких як втрата багажу, невиїзд і так далі.

Види страхування для туристів

При покупці страховки важливо розуміти, що вона буде покривати витрати тільки за тими страховими випадками, які вказані в документі. Види страховок для туристів розрізняються за ризиками, щодо яких вони оформлені. Компанією АСКА пропонуються наступні варіанти туристичних страховок:

  1. Від невиїзду. Страховий випадок настає в разі скасування поїздки по ряду непередбачених обставин – форс-мажор, а також зважаючи на обставини туроператора або самих туристів (виклик до суду, військкомату, хвороба), в залежності від того, що зазначено в страховому договорі.
  2. Від нещасного випадку. Відшкодовуються вартість лікування і / або транспортування потерпілих – згідно з умовами страховки.
  3. Страхування багажу. Мається на увазі покриття збитків при псуванні і крадіжці речей в період подорожі або втрати багажу компаніями-перевізниками.
  4. Зелена карта. Оформляється в інтересах автомобілістів для покриття витрат при пошкодженні автотранспорту, а також як страхування автоцивільної відповідальності.
  5. Спортивна страховка. Розроблено для альпіністів, дайверів, автомобілістів і інших людей, діяльність яких є травмонебезпечною.
  6. Медична страховка для поїздки за кордон. Часто – обов’язковий вид страхового забезпечення при виїзді за кордон.

Зазвичай оформляють базову медичну страховку, яка може передбачати покриття витрат на:

  • Лікування (стаціонарне або амбулаторне).
  • Препарати та процедури, призначені лікарями.
  • Екстрену стоматологію.
  • Доставку до лікаря або в медустанову.
  • Репатріацію (повернення в свою країну).
  • Оплату витрат на зв’язок.

Перелік ризиків, які охоплює той чи інший поліс, треба уточнювати у страховика. Базова туристична страховка для виїзду за кордон нерідко включається туроператорами в пакетне обслуговування. Подорожуючим в цьому випадку пропонуються послуги у вигляді пакетного туру – готового набору, розрахованого на «середньостатистичного» відпочиваючого. Таку пропозиція в своїй вартості об’єднує ціни перельоту, проживання, харчування (при його наявності в варіанті путівки), трансферу. Включена туди і мінімальна медична страховка.

Звичайно, найкраще страховкою не скористатися, та убезпечення ризику дозволить відпочивати не турбуючись про непередбачувані нюанси зі здоров’ям, автом чи багажем.

Автор статті: Piligrim.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*