10 корисних порад для тих, хто хоче купити житло на вторинному ринку - Блог про Львів

10 корисних порад для тих, хто хоче купити житло на вторинному ринку

нерухомість

Якщо Ви хочете придбати квартиру, але обмежені в засобах, радимо звернути увагу на житло на вторинному ринку. При покупці квартири в новобудові у Вас немає можливості торгуватися, а за вторинну нерухомість можна попросити знижку у продавця. Існують певні правила, які допоможуть Вам купити квартиру за нижчою ціною.

1. Оцініть ситуацію на ринку нерухомості

Якщо Ви вирішили придбати вторинне житло, попередньо потрібно провести «розвідку», тобто переглянути і проаналізувати ціни на схожі з бажаною Вами по квадратурі і розташуванню квартири. Отримавши ці відомості, Ви зможете припустити, яку знижки Ви зможете отримати і наскільки чесно продавець визначив ціну на житло. Якщо вартість завищена, то можна торгуватися, а якщо занижена – варто задуматися, чи все в порядку з квартирою.

2. Зустрічайтеся з продавцем особисто

Визначившись з відповідним варіантом, зателефонувавши господареві, обов’язково попросіть дозволу оглянути квартиру. Навіть якщо по фотографіях житло здається Вам ідеальним, потрібно переконатися, що пропонована нерухомість дійсно настільки хороша. До того ж, після огляду і оцінки переваг та недоліків квартири, можна попросити знижку у продавця.

3. Тримайте емоції під контролем

Навіть якщо квартира сподобалася Вам після першого огляду, зробіть паузу, приведіть свої думки в порядок і попросіть господаря ще про одну зустріч. Якщо Ви відразу виявите цікавість і будете захоплюватися житлом, продавець ні за що не стане знижувати ціну, побачивши, що Ви готові купити житлоплощу і без знижки.

4. Не висловлюйте негативу

При покупці житла не варто проявляти негативні емоції, навіть якщо квартира Вам не сподобалася. Не потрібно критикувати, вживати зневажливі слова, це буде неприємно господареві, і Ви відразу зіпсуєте з ним стосунки. Якщо ж квартира Вам дуже сподобалася, не варто дзвонити продавцеві по кілька разів на день, уточнюючи різну інформацію або просячи про знижку.

5. Оцінюйте житло об’єктивно

Щоб отримати знижку на житло, потрібно враховувати деякі фактори. Це може бути:

  • поверховість квартири (перший і останній поверхи);
  • вік будинку (старий фонд) і не ідеальний стан його комунікацій;
  • неприємний вид з вікна: наприклад, на звалище, завод, або цвинтар;
  • нерозвинена інфраструктура кварталу;
  • невдале розташування квартири (торцева або кутова);
  • сусідство будинку з різними джерелами шуму або неприємного запаху (фабрика, залізна дорога, нічний клуб, жвава траса).

6. Вивчіть інформацію про продавця

Перш ніж купувати житло, постарайтеся дізнатися якомога більше про продавця: чому і як довго він продає квартиру, чи немає у нього податкових та комунальних заборгованостей, чи немає обтяження на житло. Володіючи цією інформацією, у Вас з’явиться більше можливостей отримати знижку.

7. Приховуйте своє фінансове становище

Продавцеві не обов’язково знати про рівень ваших доходів. Якщо Ви не приховуєте того, що Ваше фінансове становище хороше, господар не стане робити Вам знижку. І навпаки, не варто підкреслювати, що грошей у Вас зовсім впритул і потрібно знизити ціну на квартиру, у продавця житла виникне питання про Вашу платоспроможність.

8. Шукайте взаємні вигоди

Знизити вартість житла можна, запропонувавши продавцеві щось у відповідь. Наприклад, знайти нотаріуса для вчинення правочину, допомогти в погашенні наявної заборгованості по комунальних платежах, надати допомогу з переїздом або навіть з пошуком нового житла для продавця та ін. Безумовно, якщо Ви купуєте житло за готівку і без ріелтора, це також сприятиме зниженню вартості квартири .

9. Не потрапте під вплив ріелтора

Якщо Ви хочете придбати житло за допомогою ріелтора, пам’ятайте, що зазвичай він зацікавлений у високій вартості житла. Розмір його премії залежить від суми угоди, але при цьому не суттєво співвідноситься з розміром торгу за квартиру. Якщо ж ріелтор представляє сторону продавця, будьте обережні і не піддавайтеся на його вмовляння, він може спробувати маніпулювати Вами. Тим не менш, сумлінний ріелтор може допомогти сторонам досягти компромісу, тому при покупці квартири без посередника проявіть відповідальність при виборі житла і проведенні торгу.

10. Не затягуйте з підписанням договору

Навіть якщо продавець пообіцяв залишити квартиру за Вами, він може передумати, поки Ви не укладіть договір. Тому, якщо квартира і її ціна Вас влаштовує, а документи ще не готові – укладіть попередній договір. Якщо ж документи в порядку, відразу підписуйте договір купівлі-продажу, інакше квартира може просто «злетіти» в інші руки.

Знаючи ці прості правила, Ви зможете вигідно купити бажану квартиру на вторинному ринку нерухомості.

За матеріалами наданими сайтом https://obyava.ua/ru/nedvizhimost/prodazha-kvartir/kiev.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*