Воробус побував на Карпатському морі - Блог про Львів

Воробус побував на Карпатському морі

Карпатське море

У свої повних 33 роки й досвіду близько 10 років гірського туризму й близько не міг збагнути, що неподалік скель Урича (Тустань) розташоване море. Отакої… Його назва цікава – Карпатське.

У часи, коли епідемія коронавірусу накрила світ й Україну, в тому числі, море у Карпатах зацікавило. Чи справді там можна відпочивати як, скажімо, в Одесі. Звісно, що пишу ці слова з іронією, адже Карпатське море – це звичайне місце для відпочинку на природі.

Про море в Карпатах дізнався випадково. Гуляючи по Львову, зустрів приятеля, спілкувалися на тему туризму й саме він мені порекомендував відвідати це цікаве місце. Захопився ідеєю й вже минулих вихідних делегація на чолі з Воробусом виїхала в напрямку недобудованої ГЕС.

Хоча, за версією з ГЕС я би ще посперечався. Є багато версій що ж насправді тут будувала радянська влада. Є припущення що це могла бути військова база, підземне містечко, водосховище тощо. Проте, планам так і не судилося відбутися. Причина – розвал СССР.

Вид на Карпатське море

Зараз Карпатське море більше нагадує зону відчуження. Коли автор цих рядків завантажив фото в одну із соціальних мереж, то мені написали коментар із підписом «апокаліпсис».

Тут дійсно немає цивілізації. Є закинуті будівлі, в яких мав жити обслуговуючий персонал, власне озеро, величезна будівля, де мали бути шлюзи, рибаки, які ловлять рибу й одна ятка, де місцева пані робить шашлик. Туристів тут бракує. Можливо сюди й в теплу погоду приїздить більше людей, але це було не зараз.

Також читайте:   Джерело в селі Криниця

Озеро вражає, але ще більше будівля, на яку аж хочеться залізти. Точно таке ніби я перенісся до Чорнобиля. Одразу ж зауважую цікавий надпис на її верху. Цікаво ж як його творці це нанесли. Ризикуємо й карабкаємося вверх. Чесно, я не пригадую, коли я так боявся висоти. Реально там страшно, все старе, сходи обвалені, де-не-де, їх немає. Але, я та Володя не зупиняємося і прямуємо до мети.

Дамба

За кілька хвилин ми на вершині будівлі. Який же там класний краєвид. Словами чи за допомогою фото цю красу не передати. Це просто треба бачити.

На вершині

Краса

Поки ще не відбувся захід сонця, спускаємо вниз і намагаємося знайти місце для ночівлі. Воно ніби є, але з дровами тут проблема. Якщо хочете приготувати шашлик, то дрова необхідно брати з собою.

А ще там у кущах можна зустріти людей, які хочуть усамітнитися. Треба ж так далеко їхати? Злякалися нас і втекли.

Як доїхати до Карпатського моря? Їдете до Верхнього Синєвидного, згодом повертаєте у сторону Тустані й, недоїжджаючи до неї, на мості звертаєте ліворуч до села Довгого, а потім біля ріки їдете грунтовою дорогою ще кілометрів зо три.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*