Як вибрати вхідні двері? - Блог про Львів

Як вибрати вхідні двері?

Як вибрати вхідні двері?

Це одне з найголовніших питань при завершенні капітального ремонту. Ідеальні вхідні двері в квартиру не пропускають шум, охочих до чужого добра громадян і не випускають тепло. Якісні металеві двері виглядають солідно і відповідають всім цим критеріям. Залишилося зрозуміти, як їх правильно вибрати. А в асортиметі та цінах на двері у Львові можете зорієнтуватися тут: https://market-dveri.ua/uk/dveri-v-lvovi-c98/.

Як влаштовані хороші металеві двері

За шумоізоляцію і теплоізоляцію дверей відповідають:

  • товщина самого профілю і число металевих шарів;
  • товщина зовнішнього сталевого листа;
  • матеріал утеплювачів і їх наявність;
  • кількість ущільнювачів і ребер жорсткості.

Чим більші перераховані показники, тим двері надійніші. Але і важчі. Не будь-які двері потягне стіна, особливо в хрущовці. Петлі можуть просідати, їх постійно доведеться регулювати. Якщо у вас є маленькі діти, їм буде складно управлятися з залізними дверима вагою під 100 кг.

Зовнішній вигляд, наявність дерев’яної або пластикової обшивки на внутрішній стороні, розміри, ціна, виробник – параметри індивідуальні. При виборі вхідних металевих дверей в квартиру головне – силова складова конструкції. До неї входять:

  • профіль, що збирає замкнутий каркас;
  • зовнішній сталевий лист, який ляже зверху на одвірок;
  • ребра жорсткості з внутрішньої сторони, між якими укладений утеплювач;
  • ущільнювачі (товщі на коробці і тонше на полотні, стулці);
  • якісні петлі з підшипниками;
  • лиштви, які виконують не тільки декоративну, але і захисну функцію.

Всі параметри повинні бути прописані в паспорті виробу, на який повинен в обов’язковому порядку бути сертифікат.

На що слід звернути увагу при виборі дверей

Стандартна товщина коробки – 5-6 см. Оптимальною товщиною зовнішнього сталевого листа вважається 1,2-1,5 мм. Тонкий внутрішній лист, чим часто грішать китайські виробники, легко розпізнати по вазі (такі двері будуть важити не більше 50 кг). Внутрішній сталевий лист в «посилених» дверях – маркетингова фішка. Ніякої корисної ролі він не грає.

Ущільнювачі повинні бути саме дверні, трубчасті гумові, розраховані по навантаженню, а не віконні. У міцному дверному полотні ребра жорсткості повинні бути поздовжніми і поперечними. Якщо ви дійсно потребуєте ізоляцію від шуму і холоду, в дверях повинен бути утеплювач. Пінопласт легко проводить звук, пожежонебезпечний. Картоном утеплюють для галочки. Мінеральна вата або спінений поліуретан – цілком згодиться.

Коробка з цілісного листа або на трубах

Каркас металевих дверей може бути виготовлений на основі профільної труби, куточка або цільного сталевого листа. Конструкція впливає на експлуатаційні характеристики. Що краще, що гірше – питання некоректне.

До плюсів профільної труби варто віднести легкість монтажу і кріплення, велику стійкість. Двері, рама яких зварена з металевого куточка, проста і бюджетна, але може деформуватися, наприклад, при усадці нового будинку.

У третьому випадку, листи не приварюються до труби або куточка, коробка гнеться з прокатного листа. Сумлінні виробники роблять це з холоднокатаної сталі, лист виходить рівним і однакової товщини, без окалини (гарячекатана дешевша). Лист заданої товщини загинається по всьому периметру, виходить стулка. До неї приварюються ребра жорсткості, потім кріпиться зовнішній лист. Такі двері не залишають зазорів щоб підчепити при зломі. Шумоізоляція у даній конструкції вхідних дверей краща.

вхідні двері

Які металеві двері захищають від злому

Не варто спокушатися, сьогодні відкрити можна практично будь-який дверний замок. Залізні двері з тонкого листа взагалі відмикаються, як консервна банка. Завдання всіх запірних елементів вхідних дверей – максимально ускладнити завдання потенційному зловмиснику.

Чим товстіший сталевий лист, чим щільніше він прилягає до одвірка, без зазорів між листом і лиштвами, тим менше шансів у злодія. Якщо петлі дверей виходять назовні, до них повинні додаватися протизнімні ригелі (металеві штирі). Приховані петлі рекламують виробники дорогих дверей, на ділі вони здорожують виріб і ускладнюють конструкцію.

Оптимально на двері повинні бути встановлені два замки різної конструкції: циліндровий і сувальдний. Іноді встановлюють один двосистемний. Сам по собі циліндровий замок потребує додаткового захисту від механічного впливу. «Елітні» варіанти дверей постачають із сейфовим замком.

До замку повинна додаватися засувка з ручкою, інакше ригелі замків будуть швидше затиратися. До обов’язкових елементів можна віднести нічну засувку. Додатковий захист від просвердлювання, віджимання потрібен передовсім неякісно виготовленим залізним дверям. Якщо вхідні двері обрані і встановлені правильно особливого сенсу в них немає.

Коли ви вибираєте замок для вхідних залізних дверей або міняєте його самостійно, пам’ятайте: головне, щоб він був врізним. Не варто звертати увагу на знак ГОСТ на упаковці замку. Вітчизняні стандарти цієї категорії погано опрацьовані.

Всі свої побажання, сумніви можна і потрібно озвучувати консультанту. За хороший товар продавцеві не соромно, він без запинки розповість про всі технічні деталі, процеси виміру і установки вхідних металевих дверей.

І насамкінець пропоную подивитись відеоогляд вхідних дверей Rodos Basic:

За допомогу у підготовці матеріалів для статті висловлюю подяку спеціалістам магазину Маркет Двері.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*