Чому забивається каналізація? - Блог про Львів

Чому забивається каналізація?

сантехнік

Для того, щоб уникнути проблем з каналізацією, важливо зрозуміти, чому засмічуються труби, і правильно підібрати способи боротьби з забрудненням.

Причини засмічень каналізації

  • Експлуатаційні. Один з найпоширеніших видів засмічень. В цьому випадку труби забиваються через осідання на їх внутрішній поверхні жиру, бруду і органічних частинок. Забруднення поступово накопичуються і ущільнюються, поки повністю не перекривають трубу. Особливо це характерно для кухонних раковин. Найефективніше боротися з даним засмічуванням хімічними засобами, якщо не допомагає, то спеціалісти прочищають труби промивкою.
  • Механічні засмічення. Сюди відносяться засмічення у вигляді волосся, гумок, ганчірок, дитячих іграшок та іншого сміття. Як правило, засмічення проявляє себе досить швидко, хімічні засоби безсилі. Можна вдатися до допомоги сантехнічного троса, самостійно це зробити важко, потрібно звертатися за допомогою до сантехніків.
  • Технологічне засмічення. Найскладніше з усіх наявних. Причиною технологічних засмічень є невірна установка каналізаційної системи. Тут може бути все що завгодно: неякісні матеріали, невірний кут розташування труб, малий діаметр труб, помилки при установці. В такому випадку засмічення будуть з’являтися постійно. Доведеться або повністю змінювати систему, або постійно проводити профілактику чи прочищення каналізації.

Насправді профілактика труб потрібна не тільки «проблемним» системам, але і час від часу, навіть якщо все в порядку. Щоб не шукати відповіді на запитання, чому забивається каналізація, досить користуватися простими порадами.

Профілактика засмічень

  1. На кожен стік поставте спеціальні сіточки і решітки. Таким чином ви уникнете потрапляння частинок сміття, їжі або волосся в слив.
  2. Регулярно промивайте слив кухонної раковини гарячою водою. Це допоможе розчинити жир,що осідає на стінках труб.
  3. В якості профілактики можна використовувати хімічні засоби, які використовують і при серйозних засміченнях.
  4. Не забувайте періодично розбирати сифони і промивати їх водою.

Користуючись цими простими рекомендаціями, ви можете уникнути засмічення каналізації. Але якщо має місце технологічне засмічення, і навіть при профілактиці труби часто забиваються, то краще заново встановити каналізацію за правилами.

компанія АСК

Якщо не вдається прочистити засмічення самостійно, то для уникнення потопу з неприємним запахом негайно викликайте майстра для прочищення каналізації спеціальною технікою.

Висловлюю вдячність спеціалістам компанії АСК за допомогу у підготовці матеріалів для статті.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*