Закон Парето. За чи проти? - Блог про Львів

Закон Парето. За чи проти?

Закон Парето

Черговий день триває й сьогодні поговоримо про життя. Як бачите з теми посту, Ігоря Воробуса пробило на філософію. Останнім часом я дуже багато читаю, то ж не дивуйтеся якщо я буду трохи нудним.

Навіть деякі люди вже мені про це говорять. Почастішало від мене розумних фраз.

Чим стаю старішим, тим більше мудрію?)))

Зокрема, в даному пості я багато часу приділю роздумам про закон Парето. Знаєте такий, читачі блогу?

Нижче про нього розповім більш детальніше. Так ось, Вільфредо Парето багато уваги приділив «Принципу дисбалансу» або «Правилу 20/80».

Саме так називають закономірність, яку вивів учений. Вона говорить про те, що 80% результатів досягається за рахунок застосування 20% зусиль і навпаки. Точніше, краще сказати не про зусилля, а про фактори, так як подібний дисбаланс спостерігається у всій живій природі і системах. Навіть якщо процес на вигляд автономний і не вимагає чиїхось зусиль, ви знайдете в ньому пропорцію 20/80 або близьку.

До чого я веду? Не сказав би що моє життя минає аж так успішно. Є злети, є й падіння, але інколи здавалося, що занадто багато уваги приділяю певним речам і людям. Може дійсно спробувати пожити по закону Парето? Чим менше я буду докладати зусиль, тим більше буде віддача?

Також читайте:   Що краще для дитини: поганий батько чи ніякий?

Звичайно, можна забити болт на все, але чи дасть це результат? От я ходжу на роботу, переді мною ставлять завдання і як я маю діяти? Виконати лише 20 відсотків, а решта якось зробиться? Так само й з відносинами з людьми. Є певне коло, з якими я спілкуюся і що в один момент перестати з всіма розмовляти чи мати щось спільне? Тоді про мене скажуть, що я несповна розуму.

Хоча, якщо вчитатися уважно в закон, то у ньому є істина та, що не варто сильно паритися по тому чи іншому питанню. Необхідно працювати, спілкуватися людьми, що-небудь планувати, але завжди розраховувати лише на свої сили. Саме так я і стараюся робити.

Колись, коли ще був зовсім юним, думав ніби хтось за тебе може зробити ту чи іншу справу. Але, з роками зрозумів, що це явно не так. Лише ви – творець свого щастя. Як собі постелите, так і виспитеся.

Хотілося би почути й Вашу точку зору, читачі блогу, по цьому питанню. Ви живете по закону Перето?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 3 може ще щось напишете?

  1. Patron 03.11.2020 пише:

    Однозначно за. Зараз читаю книжку по Есенціалізму – так справді треба жити, але це нелегко. Принципом ще не користуюсь, але вже міняє хід думок, як тільки завершу книжку – зразу і розпочну цей шлях

  2. Stakeholder 05.11.2020 пише:

    Не знаю як там у панів філософів, а працюючи суто в технічній сфері мені б хотілося щоб якнайбільше людей почало жити за законом RTFM. Не знаю хто його вивів, але якби його дотримувалися 80 відсотків людей, то всі решта включаючи їх, витрачали б на роботу 20 відсотків часу і зусиль від тої кількості, яку витрачають зараз.

  3. Юліанка 05.11.2020 пише:

    Я в розрізі тайм менеджменту про це читала.
    Суть була, що наприклад 20% часу ти сконцентровано щось робиш без відволікань і це веде до 80% результату.
    Ніж коли 80% часу з месенджерами й чатами й вихлоп – 20% 🙂
    Цікава тема 🙂

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*