Інвалідні візки і правила їх вибору - Блог про Львів

Інвалідні візки і правила їх вибору

Інвалідні візки і правила їх вибору

Візок для людини з інвалідністю ─ допоміжний засіб, що покращує і спрощує повсякденне життя. Але корисним він буде лише в тому випадку, якщо підібрати його правильно, включаючи модель і всі параметри.

Детально ознайомитись із наявними на ринку моделями і їхнім призначенням можна тут: https://www.ortotehno.com/product-category/invalidni-kolyaski/. А далі поговоримо про те, як зробити правильний вибір.

Які види колясок для людей з інвалідністю існують?

Важливе правило, яке варто запам’ятати ─ вибирайте засіб пересування, опираючись на спосіб життя і потреби майбутнього користувача.

Можна виділити такі види колясок:

  • Для приміщень. Підійдуть пацієнтам, які не пересуваються поза межами свого дому. На таких засобах реабілітації використовується інший тип шин, ніж, наприклад, в активних колясках.
  • Універсальні. Хороший варіант для використання і вдома, і на вулиці. Найкраще підійдуть для середньоактивних пацієнтів.
  • Активні. Якщо користувач проводить багато часу поза домом, а також займається фізичними вправами, така коляска ─ те, що треба.
  • Багатофункціональні. Варіант із розширеними функціями, адже дає можливість регулювати окремі частини крісла колісного під індивідуальні потреби.
  • Електроскутери і коляски з електроприводом. Найбільш комфортні і швидкі з усіх представлених варіантів. Не потребують особливих зусиль при керуванні.
  • Дитячі коляски. Відрізняються легкістю конструкції, але, водночас, особливою безпекою. Найчастіше комплектуються із додатковими засобами (ремені, абдуктори тощо).

Правила вибору крісла колісного

Правильний підбір передбачає ряд правил, дотримання яких допоможе користувачу почуватися безпечно і комфортно, використовуючи засіб реабілітації.

На що орієнтуватись, вибираючи розмір?

Існують певні критерії:

  • габаритна ширина;
  • висота сидіння, спинки і діаметр коліс;
  • глибина і ширина сидіння.

Як визначити чи вміститься крісло у приміщення для зберігання?

Просто обміряйте засіб реабілітації і співставте із розмірами місця зберігання.

Інші правила правильного підбору коляски

  1. Визначте вагу користувача. Можливо, людині з інвалідністю знадобиться посилена конструкція, якщо маса тіла перевищує 100 кг.
  2. Визначте співвідношення ширини сидіння і тазу користувача. Для худорлявих пацієнтів потрібен нестандартний варіант, оскільки не буде належної фіксації при сидінні, а це небезпечно і шкодить здоров’ю.
  3. Подумайте про вагу виробу. Це важливо, коли вихід з помешкання ускладнений відсутністю пандуса або ліфта.
  4. Виміряйте загальні розміри крісла колісного. Це необхідно для безперешкодного переміщення між кімнатами, де є вузькі коридори тощо.
  5. Орієнтуйтесь на рівень активності користувача. Це допоможе вибрати потрібний вид крісла.
  6. Подумайте про необхідність додаткових функцій чи частин крісла. Це потрібно для максимально комфортного користування, особливо, якщо пацієнт має досить обмежені можливості.
  7. Визначтесь із типом шин. Їх підбирають, опираючись на те, де в основному використовуватиметься крісло для людини з інвалідністю ─ в приміщеннях чи поза ним.

Вибір засобу реабілітації ─ важливе завдання, яке потребує відповідальності й уважності, адже впливає не лише на стан здоров’я пацієнта, але й гарантує його повний особистий комфорт.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*