Рушники для дому: види і правила вибору - Блог про Львів

Рушники для дому: види і правила вибору

Рушники для дому: види і правила вибору

Банні, дитячі, пляжні, масажні, для рук, обличчя, ніг — мова про рушники. Вони представлені в кожному будинку, виконують практичну і декоративну функції. Які види домашнього текстилю існують і на що звертати увагу при їх виборі, читайте далі.

Види рушників

За призначенням рушники поділяються на:

  • варіанти для обличчя, рук, ніг. Особливості: невеликий розмір, м’якість, гігроскопічність. На обличчі особливо ніжна шкіра, тому аксесуар повинен бути відповідним. Часто він виготовлений з велюру — делікатного, гіпоалергенного матеріалу, який поступається махрі у здатності вбирати вологу, але ідеально підходить для чутливої ​​шкіри;
  • банні моделі. Предмети для щоденної гігієни. Вважається, що правильний виріб великий, покриває 2/3 тіла. Популярні продукти з махри — екологічного волокна, яке не натирає шкіру, добре поглинає воду, витримує безліч прань. Не менш затребувані бавовняні, бамбукові, лляні матеріали. Часто банну приналежність використовують після водних процедур у ванній кімнаті, також застосовують для протирання тіла в лазні і сауні;
  • дитячий текстиль – виготовлений з безпечних, м’яких, природних компонентів, які не викликають подразнень на шкірі. Найкраща — махра. Розмір аксесуарів різний. Банні дитячі вироби часто мають капюшон;
  • кухонні варіанти – практичні. Вони поділяються на махрові вафельні, лляні. Добре вбирають вологу, швидко сохнуть, мають привабливий зовнішній вигляд;
  • пляжні приналежності – великі і яскраві. Їх використовують як для протирання після купання, так і в якості підстилки. Зроблені з м’яких тканин з коротким ворсом, швидко сохнуть, легко перуться;
  • масажні комплекти – складаються з суміші льону та бавовни. Це сприяє максимальному розігріву шкіри перед масажем, підвищуючи її тонус і посилюючи кровообіг.Незалежно від того, для яких цілей призначений рушник, важливо звертати увагу на якість його виготовлення і ціну. Дешеве — не завжди добре, як і дорожнеча — не обов’язковий показник якості.

вибір рушників

Вибір рушників

Врахувавши всі правила, легко обрати рушник на https://bedroom.ua/towels/, який прослужить не один рік:

  1. Матеріал. Якісні варіанти пошиті з бавовни, махри, льону, бамбуку.Можлива віскоза, комбінація натуральних і синтетичних матеріалів для продовження терміну служби аксесуарів. Такі предмети добре вбирають вологу, приємні на дотик, естетично виглядають.Цільове використання.Вибираючи предмет гігієни, слід визначитися, де і як він буде застосовуватися.
  2. Щільність. Оптимальна щільність рушників для домашнього застосування — 450–500 г/м². Вироби з низькими показниками погано вбирають воду, з більш високими — швидко намокають і стають важкими, повільно сохнуть.
  3. Ворс. Важливий фактор — якість петель. Вони не повинні легко витягуватися і бути занадто довгими. Оптимальна довжина ворсу — 5 міліметрів. Довгий ворс погано витримує прання, в результаті виріб швидко втрачає привабливий вигляд. Дуже короткий — має низьку гігроскопічність, аксесуар згодом стає жорстким.
  4. Обробка країв. Оверлок або прихований шов — основні методи обробки країв рушників. Виграшний другий варіант, що перешкоджає осипанню ниток.
  5. Відсутність хімічних барвників. Для фарбування якісних натуральних або штучних матеріалів застосовують природні барвники. Якщо від текстилю надходить неприємний хімічний запах, краще відмовитися від подібного придбання.
  6. Стійкість фарбування. Щоб перевірити стійкість кольору, досить провести по поверхні зволоженою білою серветкою. Якщо фарба залишиться на ній, банний аксесуар потьмяніє після декількох прань.

Вдалих покупок!

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*