Нюанси вибору надійного дверного замка - Блог про Львів

Нюанси вибору надійного дверного замка

замок на вхідні двері

Коли замовляєте двері, слід звертати увагу не тільки на дверне полотно, але і на фурнітуру. Крім відповідності дизайну приміщення, відтінку виробу, слід враховувати і функціональні особливості конструкції.

Найчастіше покупці звертають увагу на замки для вхідних дверей. Варто подумати також і про міжкімнатні. Хоча на замки такого роду не сильно сподіваються і не покладають на них особливих вимог, при неправильно підібраному замку для міжкімнатних дверних конструкцій можуть траплятися різні неприємності – часті поломки, які виводять людину з рівноваги або загрожують залишитися замкненим всередині якоїсь кімнати.

Є ряд рекомендацій при виборі даного виробу.

  • Перш за все, купуючи такий варіант, слід звертати на функціональність конкретних дверей. В основному виділяють два основні варіанти. При першому потрібно, щоб конструкція утримувала двері від протягів. В такому випадку підбирають найелементарніші пристрої у наборі з виробом. Якщо необхідно сховатися від сторонніх очей, щоб ніхто чужий не заходив в кімнату, то варто розглянути більш надійний замок для дверей. Є конструкції з фіксацією у закритому положенні. Можна придбати полотно з наявністю ключів для міжкімнатних дверей (аналогічні вхідним полотнам).
  • Купуючи таку конструкцію, необхідно враховувати дизайн приміщення і відтінок виробу. Також варто звернути увагу на виробника. Є більш надійні організації, що займаються випуском даного товару. Підбираючи правильно двері і фурнітуру, покупець залишиться задоволений продуктом.

Різновиди замків

Кожна кімната в будинку має своє значення. Від цього залежить вибір замка для міжкімнатних конструкцій. Виділяють основні варіанти виробів:

    дверний замок

  1. Прості пристрої, що складаються з язичка і циліндра. Такі вироби встановлюють практично на всіх міжкімнатних полотнах. Вони необхідні для запобігання вимушеного відкривання дверей. Це може бути пов’язано, наприклад, з протягом у приміщенні. Також дозволяє щільно прикрити двері і перешкоджати її відкриванню. Навіть при заклинюванні замка людина легко зможе відкрити конструкцію і вийти з кімнати при поломці.
  2. Засувка зі спеціальною фіксацією аналогічна першому варіанту, тільки крім язичка (працює від пружини або магніту) має фіксатор, що дозволяє зафіксувати двері в закритому положенні. Їх в основному використовують для туалетів, ванних кімнат, кабінетів або спалень при необхідності. Бувають ситуації, коли такий пристрій заклинює. Варто звернути увагу на якість механізму.
  3. Врізний тип замка – це пристрій з серцевиною і набором ключів, подібно до конструкції вхідних дверей. Тут виріб побудовано значно простіше. Є схожість на пристрої з фіксаторами, тільки є отвір для ключа. В даному випадку двері закриваються з обох сторін. Коли необхідно зберегти таємність кімнати, зберегти її недоступність встановлюється такий врізний замок.
  4. Магнітні вироби характеризуються безшумністю при відкриванні та закриванні полотна, так як не мають рухомих деталей в закривному пристрої. Це найдорожчий пристрій у порівнянні з іншими типами. Монтаж такого виробу проводиться в спальнях або дитячих приміщеннях.
  5. Шпінгалет досить часто використовується для ванни або туалету. Також його можна зустріти у подвійній конструкції, коли необхідно зафіксувати одну з частин вироби. Будь-яка людина знайома з принципом дії такого замикаючого механізму. Щоб встановити дверні замки, не потрібно особливих навичок. Має невисоку ціну, тому при терміновій необхідності саме його варто встановити на двері.
  6. Накладний тип встановлюється на одній зі сторін полотна для надійного захисту дверей від проникнення. Він може мати не надто красивий вид, але в певних ситуаціях необхідний. Особливою популярністю користуються в комунальних квартирах.

За матеріалами сайту дверної фурнітури “замок.укр” (https://xn--80ankhk.xn--j1amh/).

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*