Що потрібно знати при виборі ліжок для дітей

дитяче ліжко

При виборі ліжка для дитини найважливішими вимогами є якість, комфорт і безпека. Не потрібно також забувати про функціональність. Дизайн теж грає не останню роль, тому що дитині має бути не тільки зручно, а й візуально комфортно.

Основні критерії при виборі дитячого ліжка:

  • екологічність: матеріали мають бути безпечними для здоров’я, інакше ліжко буде непридатним для сну;
  • зручність: це обов’язково, адже якщо зручне ліжко, то буде і повноцінний, здоровий сон.
  • бортики: цей елемент не є обов’язковим, але так дитині буде безпечніше і захистить від несподіваного падіння вночі;
  • висота спального місця: має бути відповідною до віку дитини.
  • можна обрати моделі з додатковими елементами (ящики, столики і т.д.) – це дозволить максимально використати простір в кімнаті.

Що потрібно враховувати обираючи розмір спального місця

Звичайно ж, для того щоб вірно підібрати розмір дитячого ліжка потрібно враховувати вік дитини. 

  • Немовлятам і дітям до 3 років рекомендована довжина підстави 1,2 м, а ширина – 0,6 м.
  • Малюкам від 3 років до шкільного віку оптимальною вважається довжина ліжка 140-190 см, а ширина – 70-80 см.
  • Для підлітків ліпше буде придбати меблі з розмірами 80х190 або 90х200, це вже буде вважатись повноцінним спальним місцем для дорослого.

У шкільному віці діти швидко ростуть, тому буде доцільно відразу змінити дитяче ліжечко на ліжко для підлітків. Або можна вирішити проблему, придбавши розсувне ліжко, це дозволить батькам не купувати кожні кілька років нове ліжко для дитини.

Види каркасів в дитячих ліжках

Якість сну дитини на пряму залежить від підстави для ліжка. Потрібно вибирати основу ліжка в залежності від індивідуальних особливостей, або фізичного стану.

  • Плоский каркас. Така підстава виробляється з цілісних листів фанери, може бути із дерев’яних дощок, або навіть з ДСП, ДВП. Проте, вона не є зручною, до того ж не дозволяє повітрю в матраці циркулювати, а це може бути шкідливо для сну і взагалі для здоров’я дитини. Є сучасні конструкції які є набагато практичніші і якісніші, а плоскі каркаси потроху відходять в минуле.
  • Рейкове дно. До рами ліжка горизонтально кріпляться рейки так, щоб залишались зазори між ними. Це дозволяє матрацу пропускати повітря, і забезпечувати хорошу вентиляцію під час сну. Такі підстави оснащуються додатковими кліпсами, це у свою чергу дозволяє регулювати пружність і жорсткість ліжка.
  • Каркас з ламелями. Такий варіант підстави вважається найкращим, оскільки він забезпечує високий ортопедичний ефект. Він має металеву раму, а ламелі виконані з вигнутого дерев’яного шпону. Рейки з рамою спеціально закріплені. Завдяки такій конструкції істотно знижується навантаження на хребет.

дитяче ліжко

Важливим також є вибір матрацу. Правильно підібраний матрац – запорука здорового сну. Матрац може виготовлятися як з пружинами, так і без них. Зараз є дуже великий вибір, і кожен вид має свої особливості, від яких залежить зручність дитячого ліжка.

Обираючи ліжка для дітей слід враховувати не тільки зовнішній вигляд і дизайн, варто обрати безпечний, комфортний, практичний, якісний виріб. Особливу увагу потрібно звернути на каркас, і матрац, адже це забезпечить міцний і здоровий сон.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*