Як правильно вибрати сходи на горище? - Блог про Львів

Як правильно вибрати сходи на горище?

сходи на горище

Вже минув той час, коли горища у більшості людей були захаращеними старими, непотрібними речами. Зараз сучасним трендом в облаштуванні будинку виступає функціональність кожного квадратного метра. Холодне горище переобладнується в повноцінне тепле мансардне приміщення.

Установка стаціонарних сходів – це в першу чергу дуже трудомісткий процес, який вимагає розрахунків, закупівлі матеріалу для каркаса, обробки і бригади робітників, а по-друге це дорого і довго. Тому краще встановити спеціальні горищні сходи.

Горищні сходи – спеціалізовані розкладні сходи, секції яких скріплені між собою рухомим механізмом. Конструкція складається з кришки з вбудованим фіксуючим пристроєм, короба в яку складається сходи і кільця за яке необхідно потягнути, щоб розкласти сходи.

Сходи на горище поєднують в собі компактність й естетичну привабливість. Завдяки широкому асортименту завжди можна підібрати готовий варіант який ідеально підійшов би до Вашого дизайну інтер’єру.

Щоб правильно підібрати горищні сходи необхідно враховувати кілька факторів:

  • висота сходів повинна трохи перевищувати необхідну висоту, це необхідно для ідеальної підгонки відстані і безпечного використання. Стандартні сходи розраховані на висоту 280 см, компактні 265 см, а подовжені 330 см. При необхідності дерев’яні сходи можна підпиляти, а якщо необхідно подовжити конструкцію можна докупити додатковий сегмент, однак є обмеження по кількості додаткових секцій.
  • розмір короба – другий основний параметр. Компанії випускають стандартні розміри тому слід визначиться з шириною і довжиною отвору заздалегідь. Розміри люка в ширину як правило складають 60 або 70 см, довжина залежить від типу сходів в середньому від 94 см до 140 см. Отвір в стелі повинен бути більше на 1-2 см ніж розмір короба, це допоможе зробити легко і швидко монтаж.
  • енергозбереження це той критерій який допоможе зберегти тепло в будинку. Кришка люка може бути як утеплена так і ні. Якісне утеплення можна розпізнати за контурами ущільнення- вони герметично фіксують короб до кришки, запобігаючи потраплянню холодного повітря в будинок.

Асортимент горищних сходів

  • Дерев’яні. Найпопулярніший вид сходів серед домовласників – дерев’яні. Вони відрізняються своєю невисокою вартістю і екологічністю. Традиційно моделі складаються з чотирьох секцій. Основну конструкцію можна тонувати в бажаний колір і при необхідності вкоротити шляхом спилювання. Монтаж завдяки легкій вазі проводиться швидко і легко, навіть без спеціалізованих навичок. Термін служби без додаткового догляду становить близько 20 років. Ціна горищних сходів з дерева значно нижча, ніж металевих.
  • Металеві. Можуть гарантувати тривалий термін експлуатації. Поділяються на алюмінієві і з нержавіючої сталі. Гранична вага навантаження становить 150 кг. Залежно від сплаву вага, зовнішній вигляд і конфігурація будуть відрізнятися. Складові елементи металевих сходів необхідно постійно зачищати, фарбувати і змащувати. В іншому випадку вони втратять привабливий зовнішній вигляд і будуть скрипіти при експлуатації. Алюмінієві не вимагають постійного догляду і зберігають ті ж основні характеристики що і металеві. Ціна алюмінієвих сходів трохи вища ніж металевих, проте обидва види сходів в рази дорожчі ніж дерев’яні. Термін експлуатації близько 20-40 років, на цей показник впливає якість догляду за сходами.
  • Комбіновані. Поєднують в собі дерев’яну і металеву структуру. Металева основа і дерев’яні сходи можуть витримувати великі навантаження і можуть похвалитися тривалою службою. Перевагою виступає простий ремонт, сходинку можна легко замінити після поломки. Ціна комбінованих горищних сходів значно нижча від усіх перерахованих вище.
  • Сходи ножиці. Виділяється розсувною конструкцією і працює за принципом гармошки. Бічні елементи при розкладанні нагадують форму ножиць, від цього і назва. Робоча поверхня виготовлена з металу і оброблена спеціалізованим порошковим захисним барвником. Ціна горищних сходів ножицевого типу наближена до металевих.
Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*