Т2 тюнер і телевізор: один пульт на 2 пристрої - Блог про Львів

Т2 тюнер і телевізор: один пульт на 2 пристрої

Т2 тюнер і телевізор: один пульт на 2 пристрої

Далеко не всі сучасні телевізори мають вбудований тюнер DVB-T2 і для ефірного цифрового телебачення доводиться додатково купувати Т2 тюнер. Щоб керувати приставкою і телевізором потрібно використовувати 2 пульта – пульт на Т2 тюнер www.agsat.com.ua/raznoe/pulty-dlja-t2-tjunerov/ і пульт до телевізора. Що не дуже зручно. Вихід зі сформованої ситуації буде використання універсального пульта.

Взагалі чим більше пристроїв ви підключите до телевізора, тим більше пультів знадобиться для керування ними. Приставка або AV-ресивер вимагає використання відповідного пульта дистанційного керування. І знову вирішення проблеми – придбання одного універсального пульта для керування всіма пристроями.

Якщо у Вас вдома є кілька таких пристроїв, а старий і громіздкий пульт відмовляється підкорятися, варто зробити ставку на щось більш сучасне. Вибирайте собі обладнання відповідно до теперішніх вимог. Не лякайтесь ціни – універсальний пульт дистанційного керування не обов’язково повинен бути дорогим.

Що таке універсальний пульт?

Стандартний девайс для дистанційного керування може «розпізнавати» обмежену кількість пристроїв, так як працює з невеликою базою кодів. Універсальні моделі оснащені функцією розпізнавання і запам’ятовування окремих побутових приладів, а також великою кодовою базою. Вона забезпечує сумісність пульта з будь-яким типом обладнання.

Незважаючи на те, що пульти для Т2 тюнера відрізняються між собою в більшості випадків можна запрограмувати універсальний пульт під ефірну приставку. З його допомогою можна керувати багатьма приймачами в приміщенні:

  • телевізорами,
  • Т2 приставками,
  • супутниковими приймачами,
  • медіаплеєрами,
  • домашнім кінотеатром.

І навіть Android приставками, але для них краще використовувати аеромиші з гіроскопом www.agsat.com.ua/smart_tv_pristavki_mediapleyery/aeromyshi-pulty-dlja-android-tv-box/ тощо.

З універсальним пультом Вам не знадобиться кожного вечора шукати по дому всі пульти дистанційного керування.

Як вибрати потрібний пульт?

На що треба звертати увагу при виборі пульта.

  1. Радіус дії. Якщо Ви хочете керувати кількома пристроями, що знаходяться на відстані один від одного, зверніть увагу на радіус дії пульта. В іншому випадку може так статися, що не вся техніка буде реагувати на послані команди.
  2. Ергономіка. Пам’ятайте також, що пульт дистанційного керування повинен бути ергономічним – добре підігнаний під форму вашої руки. Він не повинен бути занадто широким, в іншому випадку керування одним пальцем може бути проблематичним. Крім того, всі основні кнопки повинні відрізнятися за формою і кольором. Для тих, хто любить дивитися телевізор з вимкненим світлом, як у справжньому кінотеатрі, станеться в пригоді пульт дистанційного керування з підсвічуванням.
  3. Сумісність. Варто перевірити, скількома пристроями зможе управляти обраний девайс для дистанційного керування. Не забувайте думати про майбутнє – ніколи не знаєте, чи придбаєте ви в найближчому майбутньому консоль або аудіосистему. Навіть смартфон при необхідності може стати пультом дистанційного керування. Необхідна умова – наявність інфрачервоного датчика або активної мережі wi-fi, до якої буде підключено обладнання. Але будьте готові до того, що телефон розрядиться швидше.
  4. Програмований чи інтелектуальний?. Програмований пульт дистанційного керування – це гаджет з набором кодів пристроїв, якими він може керувати. Зазвичай він підлаштовується під найпопулярніші телевізори та обладнання. Проте, перед покупкою краще упевнитися, що ваш телевізор або модель Т2 тюнера підтримується пультом. Ви зможете перевірити це в списку, опублікованому виробником. Інтелектуальні девайси також оснащені базою даних кодів, але вони мають можливість записувати нові дані, що робить їх більш універсальними. Ви легко підберете їх до обладнання, а також зможете бути впевнені, що при покупці нового пристрою налаштуєте пульт під новинку. Даний тип обладнання може бути легко запрограмований для роботи з усіма необхідними функціями обладнання.
Автор статті: Piligrim.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*