Як вибрати садовий шланг - Блог про Львів

Як вибрати садовий шланг

садовий шланг

Весна у розпалі, по святах усі порядні господарі повернуться до активних садово-городніх робіт. А кожному порядному господарю потрібен хоча б один шланг – що поливати город, газон, помити машину в кінці кінців. На вибір у господарських магазинах є доволі багато шлангів різної якості, тому я вирішив розповісти, на що слід звертати увагу при виборі шланга.

Матеріал

Садові шланги, як правило, виготовляються з гуми, вінілу або поліуретану:

  • Вінілові шланги – найдешевші, найлегші, але мають і найкоротший термін служби.
  • Гумові шланги є більш гнучкими та менш сприйнятливими до порізів і потертостей, але у порівнянні з іншими типами вони дорожчі.
  • Поліуретанові шланги – більш якісні, відрізняються більшою довговічністю, оскільки вони мають шар армування, якого не вистачає дешевшим та легшим шлангам.

Ви можете ознайомитися з асортиментами та цінами наприклад тут: шланг садовий на Zetflex.

Товщина, діаметр і довжина

Шланги побудовані з шарів, їх міцність зростає з кожним додатковим шаром (двошарові шланги найменш міцні; шість шарів – найміцніші). Товстіші шланги, як правило, перегинаються рідше, забезпечуючи постійний потік води під час використання. Товщина шланга становить від півдюйма до дюйма, а шланги для побутового використання зазвичай складають п’ять восьми дюймів. Найпопулярніші шланги мають розмір від 15 до 30 метрів, але можете знайти і довші. Чим довший шланг, тим важчим він є відповідно.

садовий шланг

З’єднання

Шланг підключається до джерела води за допомогою латунних або пластикових муфт або фітингів. Хоча латунні муфти стійкіші до атмосферних впливів та іржі, вони важчі і їх важко затягнути. Пластикові муфти легше затягувати, але вони більш схильні до розтріскування і можуть служити не так довго.

Ви можете продовжити термін експлуатації свого садового шланга, правильно його обробивши. Запобігайте накопиченню цвілі або бактерій, зливаючи воду зі шланга після кожного використання. Ніколи не пропускайте занадто гарячу воду через садовий шланг та уникайте непотрібного тиску в шлангу, інакше шланг може тріснути. Якщо можливо, зберігайте шланги в садовому сараї, гаражі або підвалі.

Якщо Ви придбаєте шланг, який відповідає Вашим потребам, і правильно за ним доглядаєте – він буде служити Вам багато сезонів.

За допомогу у підготовці матеріалів для статті висловлюю подяку спеціалістам Інтернет-магазину ZETFLEX: https://zetflex.com.ua/.

Автор статті: Старий пес.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*