Як запустити малий бізнес та успішно управляти ним

Як запустити малий бізнес та успішно управляти ним

Існує багато способів досягнення успіху малим бізнесом, починаючи від фінансової віддачі, закінчуючи балансом між роботою та особистим життям та покращенням світу. Щоб вести успішний малий бізнес, спочатку складіть чітке уявлення про те, що таке успіх. І продумайте подальші кроки для успішного розвитку.

Фінансова грамотність та стійкість

Незалежно від того, чи вашою основною метою ведення бізнесу є заробіток великих грошей, ви повинні заробити достатньо, щоб утримати свою компанію на плаву. Щоб бути фінансово стійким, малий бізнес повинен отримувати більше доходів, ніж здійснювати витрат. Навіть якщо Ви не є практикуючим бухгалтером, можете розвинути базові навички з сучасним програмним забезпеченням, яке допоможе зрозуміти, що відбувається з вашими фінансовими справами у бізнесі. У залежності від розмірів Вашого бізнесу можете обрати один із програмних рішень для автоматизації обліку чи й усієї виробничо-господарської діяльності, наприклад:

  • BAS Бухгалтерія, яка є однією з найпопулярніших і найбільш затребуваних в Україні програм для ведення бухгалтерського обліку на малих підприємствах;
  • BAS Бухгалтерія КОРП, яка є професійним інструментом бухгалтера для ведення бухгалтерського і податкового обліку;
  • BAS Комплексне управління підприємством, що охоплює основні контури управлінського, фінансового та бухгалтерського обліку для управління підприємствами малого і середнього бізнесу.

Навчіться читати звіт про прибутки та збитки, який покаже, чи зводить Ваш бізнес кінці з кінцями.

Навчіться розуміти баланс, який розбиває Ваші активи та зобов’язання, порівнюючи те, чим Ви володієте, і те, що Ви винні.

Ознайомтесь із прогнозами руху грошових потоків, які розбивають очікувані прибутки та витрати та допомагають планувати розширення та недоліки.

Фінансування Вашого малого бізнесу

Розвивайте джерела капіталу та розвивайте відносини з банками.

Оцініть власну спроможність фінансового ризику. Немає правильних або неправильних відповідей щодо правильної суми капіталу, але Ви будете добре позиціонуватись, якщо будете чітко розуміти, скільки ви готові інвестувати та як перегрупуйтеся фінансово, якщо все піде не так, як планувалося.

Розробіть план повернення запозиченого. Складіть графік і зрозумійте, скільки повинен заробити Ваш бізнес, щоб досягти успіху за цим планом.

Дотримання законності

Отримайте всі ліцензії, необхідні для ведення бізнесу у вашому місті та країні, а також усі дозволи, які можуть вам знадобитися для вашої конкретної галузі.

Виберіть ділову структуру, яка має сенс для вашого договору власності, наприклад, партнерство, якщо Ви починаєте свій бізнес з одним другом. Зверніться до юриста щодо найкращої структури для Ваших конкретних обставин.

Дотримуйтесь правил і норм щодо ведення бізнесу та вчасно сплачуйте податки.

Якість життя

Існують закони проти експлуатації працівників, але немає законів проти експлуатації себе. Багато власників малого бізнесу складають виснажливі графіки і намагаються знайти баланс між робочим життям.

Знайте свої межі. Зрозумійте, наскільки Ви готові працювати, щоб зберегти свою компанію успішною, і де Ви, ймовірно, підведете межу. Ваша готовність та спроможність можуть з часом змінюватися, наприклад, якщо Ви емоційно готові працювати кожну неділю протягом першого року, коли Ви займаєтеся бізнесом, але Ви плануєте регулярно відпочивати після того, як Ваша компанія буде створена.

Чітко спілкуйтеся зі своїми близькими про те, як Ваш бізнес вплине на Ваше домашнє життя. Зрозумійте рівень їх толерантності та розуміння та за потреби зверніться за додатковою допомогою, наприклад, доглядом за дитиною для своєї родини або додатковими працівниками для Вашого бізнесу.

Створіть бізнес-план

Початок та розвиток бізнесу – справа складна. Не намагайтеся скочити вище голови. Створіть бізнес-план, в якому викладете свої операції на найближчі кілька років та кроки, які потрібно зробити для досягнення ваших цілей. План допоможе вам бути організованими. Але не менш важливо, що план повідомляє потенційним кредиторам та фінансистам про серйозність ваших зусиль.

Перш ніж банкір чи інвестор надасть їм капітал, вони захочуть переглянути опис Вашого бізнесу та фінансові прогнози. Бізнес-план, як правило, включає ці два розділи, а також визначає основних керівників бізнесу та правову структуру, за якою працює бізнес.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*