Візьміть із собою: стильна альтернатива паперовим стаканам - Блог про Львів

Візьміть із собою: стильна альтернатива паперовим стаканам

Ecoffee Cup

Результати соціологічних опитувань свідчать, що середньостатистичний українець купує напої to go щонайменше 6 разів на тиждень. У кав’ярнях їх розливають у паперові стакани, накривають пластиковими кришками та на додачу пропонують одноразову трубочку. Усе це використовується не більше 10-15 хвилин, а розкладається тисячоліттями. Така тара не підлягає переробленню, адже зсередини паперовий стакан вкритий тонким шаром поліетилену. Що можна зробити, аби не забруднювати природу? Вихід простий – замовити багаторазову екокружку.

Далі розкажу, які вони бувають та заради чого варто придбати власний кухоль.

Багаторазові екокружки: що пропонують в магазинах

На полицях офлайнових маркетів та в каталогах онлайн-магазинів представлена безліч брендів. Посуд виготовляють із різних матеріалів, серед найпоширеніших:

  • скло;
  • метали – нержавіюча сталь, алюміній;
  • бамбук і кукурудза.

Виробники постійно вдаються до креативу. Так, у ЗМІ повідомляли, що в Німеччині зробили екокружку з кавової гущі.

Чи не найпопулярніший варіант з усіх названих – кружка Ecoffee Cup. Виробляють чашки в Британії, вони незалежно тестовані та мають сертифікати Європейського союзу на відповідність стандарту LFGB щодо можливості контакту з харчовими продуктами. Безпечні при нагріванні до 100°C.

Чашка виготовлена з бамбукового й кукурудзяного волокна з домішками крохмалю та рослинного клею. Замість латексу (ручка, кришка) використаний силікон.

На особливу увагу заслуговує дизайн: є однотонні моделі, є стилізовані під всесвітньо відомі полотна та розроблені в колаборації з відомими ілюстраторами. Варіантів оформлення понад півсотні. Така екочашка точно стане елементом вашого індивідуального стилю.

Виробник пропонує кілька об’ємів:

  • для американо, еспресо або фільтра – 180 мл;
  • для фільтра, капучино, чаю – 250 мл;
  • для лате та подвійного капучино – 340 мл;
  • для лимонадів, коктейлів, чаїв – 400 мл;
  • для будь-яких великих напоїв – 470 мл.

З таким різноманіттям знайти оптимальний для себе варіант нескладно. Доглядати за чашкою теж легко. Мити можна вручну чи в посудомийці, але нагрівати в мікрохвильовці не варто, аби не пошкодити матеріал.

До речі, пити каву to go з власної екологічної кружки не лише безпечно та красиво, але й вигідно. Заклади, що підтримують ідеї Zero Waste залюбки роблять знижки клієнтам зі своєю тарою.

Джерело: сайт https://ozero.me/.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*