6 способів просувати свій бізнес в Інтернеті - Блог про Львів

6 способів просувати свій бізнес в Інтернеті

просування бізнесу в Інтернеті

До початку епохи Інтернету у малого бізнесу було лише кілька способів дешево просувати свою продукцію/послуги за допомогою таких методів, як розповсюдження листівок чи спонсорування якихось місцевих заходів. Але зараз, завдяки глобальній мережі у Вас є різні можливості – просто потрібно знати, де шукати.

Сучасний Інтернет рясніє різноманітними маркетинговими платформами. Можливо, на ранніх етапах бізнесу чи стартапу у Вас не буде достатньо грошей, щоб витрачати їх на маркетинг, але це не означає, що не існує ефективних і водночас бюджетних способів просування свого бренду.

1. Скористайтеся великими каталогами підприємств

Все, що Вам потрібно зробити, це заповнити форму та зареєструватися, а потім перевірити наявність своєї компанію у каталозі. І людина, яка шукатиме підприємства, які продають певні товари або ж надають якісь послуги, побачить і Вас у списку.

Яскравим прикладом такого каталогу є www.ua-region.com.ua – це сайт, де можна безкоштовно додати свою фірму до бізнес-каталогу підприємств України, а за необхідності замовити там же ж Інтернет-рекламу для неї.

2. Охопіть соціальні медіа

Соціальні медіа – це не просто інструмент для залучення уваги – тепер це стало необхідним вкладенням часу для кожного бізнесу. Ви можете розмістити пропозиції на своїй сторінці у Facebook, або ж поширити комерційне оголошення. Не забувайте і про Twitter та Telegram. Ще одна мережа – LinkedIn – як на особистому рівні, так і на рівні компанії – може стати дієвим способом допомогти Вашому стартапу.

соціальні мережі

3. Поширюйте мультимедіа

Усім відомий YouTube надає безкоштовний і водночас ефективний спосіб розповсюдження креативних відеороликів, але для досягнення успіху Ви повинні поширювати такий контент, який людям цікаво буде переглядати та який матиме відношення до Вашого бізнесу. Це буде значно ефективніше, ніж просто реклама. Для цих же цілей використовуйте Instagram, TikTok тощо.

Також читайте:   Підсумки роботи блогу Воробуса у червні

4. Оптимізуйте веб-сайт своєї компанії

Оптимізацію сайту під пошукові системи (SEO – search engines optimization) не можна недооцінювати у світі тотальної “інтернетизації”. Найміть кваліфікованого спеціаліста (сеошника), який підготує сайт для просування в пошукових системах (передовсім у Гуглі) тай і займеться власне цим просуванням. Ваше завдання по цій ділянці роботи – бути вгорі результатів пошуку у Google й інших пошуковиках. (Якщо маєте багато (дуже багато) вільного часу та бажання вчитися на власних помилках – можете і самостійно освоїти пошукове просування, щоб не наймати спеціалістів.)

5. Прес-релізи

Кожного разу, коли Ваш бізнес робить щось цікаве, не полінуйтесь написати прес-реліз, або відзняти промо-відео – люди (а це Ваші потенційні клієнти) побачать це. Інтернет є потужним медіа-інструментом, який можна і потрібно використовувати для створення публічності.

6. Приєднуйтесь до відповідних онлайн-спільнот

У кожній соціальній мережі є різні тематичні спільноти, групи за інтересами, до яких можна долучитися, спілкуватися там, поширювати інформацію (колись популярними форуми, зараз же їх в основному витіснили соцмережі). Але якщо Ви, доєднавшись до спільноти чи групи, лише час від часу публікуєте інформацію про свій бізнес – швидше за все це буде лише дратувати людей. Активно налагоджуйте стосунки зі спільнотами, допомагайте людям порадами, знаходьте Інтернет-друзів – і таким чином пасивно рекламуйте свій бізнес, згадуючи його за відповідного контексту.

доєднайтесь до онлайн-спільнот

Це далеко не вичерпний перелік того, що можна робити у плані просування бізнесу. Але можливо ці прості та дієві поради стануть добрим підгрунтям для роздумів тим, хто лише починає розкручувати свій бізнес у глобальній мережі Інтернет.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*