Чому потрібно повчитись у казахстанців представникам українського футзалу? Частина друга

Казахи у приклад

Продовжуємо…

Звичайно, якби збірна України потрапила на чемпіонат світу та непогано виступила б на ньому, то, можливо, її позиції стали би трохи кращими. Тому, нам залишається сподіватись лише на вдалий виступ «синьо-жовтих» на найближчому Євро.

Я не кажу зараз про чемпіонський титул, але бодай би подолати нарешті чвертьфінальний бар’єр дуже хотілося б. Можливо, це стане новою точкою відліку популярності футзалу в Україні, адже Асоціація футзалу України оголосила цей сезон «перезавантаженням футзалу в Україні». Щоправда, зважаючи на те, що український футзал зараз не транслюється по телебаченню, а поєдинки чемпіонату світу не транслювались майже взагалі (на «Першому Національному» показали тільки матч першого туру між Литвою та Венесуелою, півфінали та показуватимуть фінал. – А. Т.), я ризикну сказати, що процес перезавантаження футзалу на телебаченні ще не запущений. Так, я розумію, що наша збірна не потрапила на футзальний «мундіаль», але насправді попит на нього серед уболівальників був. Більше того – довелося мені подивитись в інтернеті трансляції матчів чемпіонату світу на одному з польських каналів, хоча польська «Кадра» не потрапила на «мундіаль». І щось мені підказує, що навіть якби збірна Казахстану не потрапила на ЧС-2021, то канал «Qazsport» показував би цей чемпіонат майже у повному обсязі та майже завжди – у прямому ефірі (хоча був один момент, коли «Qazsport» переключився по ходу ефіру з футзальному матчу на хокей, тому що «Барис» грав свій матч проти «ЦСКА» у рамках регулярного чемпіонату КХЛ. – А. Т.). Тобто – потрібно мати лише бажання та інтереси аудиторії. Окрім того, під перезавантаженням я розумію також і неприпустимість таких моментів, який був під час поєдинку PARIMATCH Екстра-ліги, коли «ХІТ» приймав «Viva Cup», і воротарі харківської команди грали у синьому комплекті форми, який співпадав з кольором форми польових гравців «ХІТа». Більше того – коли «Viva Cup» пішов грати з п’ятим польовим гравцем, який вийшов у… манішці – щоб форма п’ятого польового гравця харківського клубу, знову ж таки, не співпадала з формою футзалістів столичної команди. Тоді авторові цього матеріалу вдалося зв’язатися з делегатом того матчу Валентином Івановичем Вакулою, який пояснив, що у харків’ян виникли певні проблеми з формою, тому що новий комплект слобожанці ще не отримали, а деякі гравці «ХІТа», у свою чергу, не взяли номінальний «виїзний» комплект форми. Тому, і вийшла така форс-мажорна ситуація. Погодьтесь, позитиву нашому чемпіонату це не додає. Тому, хотілося б, аби перезавантаження футзалу в Україні виглядало трохи інакше. І не хотілося б, щоб усе виглядало так, що казахстанський футзал не тільки наздогнав наш, український футзал за темпами розвитку, а і обігнав його. А все до того йде, на жаль. І не подумайте, що цим матеріалом я хочу когось образити. Просто насправді хотів написати кілька слів про успіх збірної Казахстану на чемпіонаті світу, і що цьому сприяло, і чому потрібно повчитись нам у казахстанців. А вийшов ось такий лонгрід…

Також читайте:   Чемпіонат Городоччини. У неділю визначиться чемпіон та призери зимової першості

Втім, хочеться все-таки завершити цей матеріал на якійсь хорошій ноті. Скоро стартує чемпіонат України серед команд Першої ліги. І теоретично цей чемпіонат може стати найсильнішим за кілька останніх сезонів, адже у багатьох команд, які декларують свої наміри взяти участь у новому сезоні Першої ліги, дуже серйозні амбіції. Кожний другий колектив планує пробитися у PARIMATCH Екстра-лігу вже за підсумками цього сезону. Тому, хочеться вірити, що у новому чемпіонаті України серед команд Першої ліги ми побачимо команди, які дійсно здатні підсилити елітний дивізіон українського футзалу, а не просто дарувати очки фаворитам. Сподіваюсь, що це і буде наш прихований потенціал для перезавантаження не тільки PARIMATCH Екстра-ліги, а й українського футзалу загалом. І тоді будуть і трансляції на телебаченні, і збільшення аудиторії як на трибунах, так і біля екранів, і зростання рівня гравців, що потім призведе і до покращення рівня національної збірної та, відповідно, її більш високих сходинок у рейтингу футзальних збірних, що дозволить вже Україні, а не Казахстану (і тим більше – Азербайджану, Хорватії та Італії) мати дві команди у Лізі чемпіонів. Сподіваюсь, що ми ще доживемо до таких часів.

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*