Одномісні човни ПВХ – для спокійної риболовлі чи полювання - Блог про Львів

Одномісні човни ПВХ – для спокійної риболовлі чи полювання

Акваманія

Перебування на природі – це відпочинок для душі та тіла, спосіб забути на деякий час про проблеми та метушню, можливість побути наодинці з собою. А з човном такий релакс набуває нових рис та відтінків. Маючи судно, можна рибалити, полювати, просто плавати, оглядаючи береги та милуючись спокійною гладкою поверхнею води.

Якщо хтось може скласти компанію у таких заняттях, краще обрати двомісну модель. Коли Ваше захоплення природою ніхто не поділяє, вистачить двомісного човна ПВХ Акваманія.

Комплектація та версії одномісних надувних суден

Одномісні надувні човни мають переваги та недоліки. Серед переваг – зручність пересування сушею: такі моделі легкі та компактні, вміщуються у звичайний рюкзак. Деякі моделі комплектуються веслами, що складаються. Проте версії з незмінною конструкцією є міцнішими.

Одномісні надувні човни відрізняються своєю комплектацією:

  1. Звичайні. Разом з ним передбачені лише весла. Двигуна немає. Весла для суден із ПВХ виконані з анодованого алюмінію. Їхня довжина від 110 см, залежно від довжини самого човна. У комплекті завжди присутній ножний насос.
  2. Судна з транцем. Для них можна купити мотор. Згодиться навіть малопотужний. Зазвичай одномісні надувні човни доповнюють мотором потужністю від 3,3 к.с.
  3. Судна з плоским дном, виготовленим з того ж матеріалу, що й балони. Є ще човни з настилом у формі книжки. Це проста, недорога та функціональна версія. Для настилу використовуються окремі прямокутні елементи, які встановлюються перед накачуванням човна. Також існують судна з надувним дном низького чи високого тиску, що вставляється.
  4. Надувні човни зі зміцненим дном. Такі моделі краще маневрують та більш стійкі під час руху. Проте вони й важчі за версії без зміцнення.
  5. Одномісні судна з надувним дном. Пересуватися на них можна швидше, ніж на звичайних. Крім того, надувне дно робить човен комфортнішим. Він більш стійкий та менше охолоджується навіть у холодній воді.

Обираючи одномісний надувний човен, потрібно звернути увагу на наявність та можливість доукомплектувати сидінням, транцем, іншим оснащенням.

Вартість одномісного надувного човна

Ціна одномісних надувних човнів залежить від кількох критеріїв:

  1. Довжина. Одномісні моделі можуть бути від 2-х до 3-х метрів. Показники ширини та довжини вказуються у сантиметрах. Окрім довжини та ширини, човна важливий діаметр балону. Від нього фактично залежить вантажопідйомність. На судна з більшими балонами менше потрапляє води. Але вони мають більшу парусність. У такому випадку важливо віднайти баланс між довжиною човна та діаметрами балонів. На спокійних водоймах великі балони не потрібні. Балони будь-якого надувного човна мають кілька окремих відсіків. Коли один із них пробитий, судно залишається на воді, на ньому можна дістатися берегу.
  2. Вантажопідйомність та вага човна. Ці критерії пов’язані з попереднім.
  3. Особливості дна. Воно може виготовлятися з різних матеріалів, які можна умовно поділити на жорсткі (наприклад, дерево чи алюміній) та м’які (надувне з ПВХ).

З урахуванням усіх критеріїв та побажань можна знайти бюджетний варіант, якщо човен потрібен для нечастих подорожей на спокійних водоймах. У такому випадку не знадобиться додаткове укріплення дна, значна міцність. Якщо плануєте користуватися судном часто та в екстремальних умовах, доведеться підібрати дорожчу версію.

Специфіка матеріалу для виготовлення надувних човнів

Для виготовлення надувних човнів використовується спеціальний матеріал. У його основі – плетений синтетичний корд. Він має різну вагу та щільність. На нього нанесені кілька шарів полівінілхлориду: з лицьової сторони товщий, зі зворотного боку – тонший. Усе це визначає міцність полотна, стійкість до проколів. Тому у документації товару обов’язково прописується щільність ПВХ. Чим вищим є цей показник, тим міцнішим буде човен, але й збільшується вага та вартість човна.

Оптимальна щільність ПВХ – 850 г/м2. Човен з такого полотна легкий та міцний. Модель з показниками 1000 г/м2 хоч і має підвищену щільність, проте стає важчою. Якщо вага неважлива, бо судно не доводиться носити у руках, звісно, можна купити й таку версію. Надувні судна з ПВХ потребують певних умов зберігання, а також дбайливого ставлення та догляду. Якщо їх виконувати, судно не буде гнити чи витиратися протягом усього строку експлуатації.

Для риболовлі потрібні специфічні човни. Вони не надто відрізняються від інших, проте деякі особливості все ж наявні. Обираючи одномісний надувний човен для риболовлі, варто врахувати, на яких водоймах плануєте бувати. Для неглибоких ставків, річок зі слабкою течією оптимальним є судно з веслами. Для великих водойм чи річок з сильною течією краще човен з мотором.

Автор статті: Piligrim.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*