Особливості ДВП та приклади використання - Блог про Львів

Особливості ДВП та приклади використання

ДВП

Деревно-волокниста плита виготовляється з кількох компонентів: деревного пилу, синтетичного волокна та полімерних добавок. Від типу таких добавок залежить деякі властивості та вартість ДВП. Наприклад, наявність парафіну у складі сприяє зниженню рівня вологопоглинання матеріалу.

Ціни на ДВП у Львові дозволяють активно використовувати цей матеріал для різних будівельних завдань.

Особливості ДВП та різниця з ДСП

Технологія виробництва деревинно-волокнистої плити та ж, що й для виробництва деревинно-стружкової плити — це гаряче пресування. Однак за рахунок того, що як сировина використовуються найдрібніші фракції, листи ДВП виходять тоншими — всього від 2 до 10 мм.

До плюсів дерев’яно-волокнистої плити можна віднести більш високу щільність, ніж у деревинно-стружкової. Цей матеріал більш м’який на вигин, завдяки чому з нього можна робити більший асортимент виробів, у тому числі і в обробці інтер’єрів. ДВП має низький рівень гігроскопічності порівняно із ДСП. Вартість листа ДВП нижча, ніж ДСП з такими самими розмірами.

Деревно-волокниста обробка має високий ступінь тепло-і звукоізоляції, чого не можна сказати про деревно-стружкові вироби. ДВП бувають простими, забарвленими або з ламінуванням, але в цілому їх асортимент різноманітніший, ніж у ДСП.

Також читайте:   Реставрація ванни: як відновити зношену ванну

Підібрати оптимальний варіант будівельних листів для своїх робіт за доступними цінами дозволить Інтернет-магазин плитних матеріалів Томек. Він гарно зарекомендував себе серед клієнтів та займає лідерські позиції на ринку.

Приклади використання

Деревно-волокниста плита застосовується для виготовлення різної тари, але найбільш широко використовується в меблевому виробництві для випуску днищ скриньок та задніх стінок комодів, шаф, стелажів та полиць.

Використовується ДВП при монтажі багаторівневих стель і точковому ремонті дощатої підлоги. Деревно-волокнистими листами обшивають різні каркасні конструкції, утеплюють поверхні, найчастіше металеві.

Деревно-волокнисті плити більш стійкі до різного роду механічних пошкоджень, ніж деревно-стружкові.

До мінусів ДВП можна віднести недостатню міцність — такий лист не витримає серйозного навантаження. Втім, такий недолік не заважає дизайнерам використовувати панелі з ДВП як оздоблення стін у різних приміщеннях будинків та квартир.

Деревно-стружкові та деревно-волокнисті плити відрізняються за своїми властивостями і характеристиками, мають різне призначення, тому не можна стверджувати, що один з цих матеріалів гірший за інший. У кожного є свої переваги і недоліки, тому для кожного виду робіт і призначення виробу можна підібрати оптимальний варіант.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*