Інформація про органічні хімікати - Блог про Львів

Інформація про органічні хімікати

Інформація про органічні хімікати

Органічні хімічні речовини – це хімічні сполуки, що містять вуглець як частину своєї молекулярної структури. Інші елементи, які зазвичай складають ці сполуки – це водень, кисень, азот, сірка та хлор.

Органічні хімічні речовини можуть бути натуральними чи синтетичними. Більшість органічних хімікатів, що ґрунтуються на вуглеці, є природними, що означає, що вони можуть вироблятися рослинами або тваринами. Інші, однак, є органічно-синтетичними хімічними речовинами, що означає, що для їхнього утворення потрібна хімічна реакція.

Типи

Органічні хімічні речовини класифікуються за хімічним складом та структурою. Органічні хімічні речовини можна розділити на ароматичні вуглеводні, аліфатичні (неароматичні) вуглеводні та вуглецеві сполуки з різними функціональними групами, включаючи карбоніли, галоїдовуглеці, нітрили, аміни, діазосполуки, сульфонові кислоти, меркаптани, спирти і т.д.

Аліфатичні сполуки включають як алкани, так і алкени. Більшість аліфатичних сполук горючі, тому багато хто з них використовується як різні види палива (пропан, пентан).

Ароматичні сполуки включають класичні арени, гетероциклічні арени та поліциклічні арени. Багато з них використовується як промислові розчинники для неполярних сполук і як похідні для органічного синтезу.

Карбоніли включають карбонові кислоти, ангідриди кислот, ацилгалогеніди, аміди кислот та складні ефіри. Смоли, розчинники, фармацевтичні препарати, полімери і харчові добавки відносяться до багатьох продуктів, створених з карбонільних сполук.

Також читайте:   Голуби, які всюди гадять

Інші функціональні групи включають галогенвуглеці, нітрили, аміни, діазосполуки, сульфонові кислоти, меркаптани та спирти. Області застосування включають миючі та поверхнево-активні речовини, фармацевтичні препарати, барвники, напої, паливо, проміжні продукти синтезу, одоранти, клеї та зменшення забруднення.

Властивості матеріалу

Хімічні властивості включають pH та заряд, які показують, як хімічна речовина взаємодіє з іншими матеріалами. Слід перевірити концентрацію та pH, щоб встановити, чи необхідно корозійно-стійке обладнання для запобігання розкладу.
Термічні властивості включають температуру замерзання, кипіння та спалахи, які встановлюють температурні обмеження. При високотемпературних операціях слід враховувати температуру запалення хімічної речовини та кисневий індекс навколишнього повітря з міркувань безпеки, щоб запобігти спалаху.

Фізичні властивості включають стан речовини, в’язкість, тиск пари, чистоту та концентрацію, які визначають, як можна поводитися з хімічною речовиною. Не слід забувати про в’язкість, якщо матеріал перекачується, змішується або протікає через систему, щоб опір потоку не заважав роботі.

Великий вибір органічних реактивів Ви можете знайти в Інтернет-магазині https://afd-market.com.ua/ru/catalog/organicheskie-himreaktivy.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*