Правила оцінювання ринку нерухомості у місті

Новояворівськ

Обрати ринок для інвестицій дуже складно, особливо якщо мова йде про ринок нерухомості. Обов’язкова умова вступу до «гри» — детальний аналіз ринку нерухомості. В залежності від обраної галузі існує декілька різновидів аналізу (для житлової, комерційної та спеціальної нерухомості).

Моніторинги та джерела даних для оцінювання ринку нерухомості

Щоб підготувати для оцінювання точні дані, необхідно скористатися перевіреними статистичними даними з різних джерел. Так, якщо треба просто дізнатися, яка нерухомість Новояворівська зараз продається, можна використати онлайн-сервіс OLX. Якщо вивчити більше ніж 100 оголошень, то можна дізнатися, які квартири, земельні ділянки та промислові приміщення мають попит.

Також при вивченні ринку можна використовувати:

  • закриті та відкриті бази нерухомості (в них міститься інформація, отримана з реклами та агентств);
  • інформацію зі ЗМІ та інтернету;
  • дані Держстату.

Важливою буде також інформація по попиту на нерухомість. Щоб її отримати, можна використовувати:

  • дані про реалізовані квартири, ділянки тощо;
  • опитування експертів в цій галузі;
  • соціологічні опитування;
  • прямі опитування;
  • хол-тести.

Ці дані знадобляться для дослідження або ринку в цілому, або його окремого сегменту, вони дозволяють визначити рентабельність, можливі ризики, окупність вкладень.

Популярні методики аналізу ринку нерухомості

Серед найбільш розповсюджених методик можна виділити статистичне вивчення інформації, воно дозволяє виділити закономірності у великій кількості даних, що були отримані під час збору інформації. Ця методика – найбільш популярна, вона є обов’язковою для будь-якого дослідження в цій галузі. Більш дрібними різновидами методики є аналіз динаміки, сегментація, ранжування, варіаційний аналіз, інтервальний та кореляційний аналізи.

Ще одна методика – ситуаційне дослідження або SWOT-аналіз. Це розгляд як внутрішніх, так і зовнішніх факторів з точки зору їх позитивного та негативного впливу. Для SWOT-аналізу використовують гіпотетичний проєкт, оцінюють інші об’єкти, концепції, земельні ділянки, а також власні характеристики об’єкту, що досліджується.

Аналіз ринку нерухомості із застосуванням цих методик дозволяє скласти точне уявлення про долю галузі на будь-який період.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*