Обов’язкові речі, без яких не обійтись у бані - Блог про Львів

Обов’язкові речі, без яких не обійтись у бані

баня

Банні приналежності є важливими елементами оздоровчої процедури. З їхньою допомогою вдається підняти настрій, налаштуватися на потрібний лад, вони сприяють зміцненню здоров’я та розслабляють організм.

Одяг для банної процедури

Це питання зазвичай виникає перед першим походом у баню. Серед необхідних речей, звичайно ж, халат з легкої тканини або довгий рушник. Найкращим головним убором буде спеціальна фетрова, лляна або бавовняна шапочка. Вона потрібна для того, щоб голова не перегрівалася, а волосся не піддавалося сильному впливу температур. До речі, бані на Гагаріна у Харкові вже подбали про те, щоб забезпечити потрібним головним убором клієнтів, які забули його вдома. Важливо відзначити, для волосся не дуже сприятлива банна процедура. Якщо його не сховати, воно почне ламатися і стане сухим.

Кілька речей, без яких у бані ніяк

  • Віник. Одним із основних атрибутів для бані є віник. Без нього оздоровчі водні процедури не будуть такими ефективними. Добре, якщо він зроблений із березових гілок. Він покращить процес розслаблення, і за його допомогою вдасться зняти біль у м’язах. Дубовий віник теж не поступається березовому. Він допомагає у стресовій ситуації.
  • Мочалка. Йти в баню без мочалки також неправильно. Головне правильно її застосовувати. Тобто мочалкою потрібно не тільки митися. Крім цього моменту, вона ще й служить так званим «масажистом». Помасажувавши грубою натуральною губкою проблемні зони, вдасться позбутися огрубілих частин на шкірному покриві. Невеликого почервоніння після подібної процедури боятися не варто, все через деякий час пройде само собою.
  • Рушник. Перед походом у баню необхідно підготувати два рушники. Один знадобиться для того, щоб розстелити його на поличці, де сидять чи лежать. Він захистить шкіру від сильного перегріву. Другим рушником витиратиметеся.
  • Мило та шампунь. Ще слід врахувати той момент, що не кожна баня надає своїм відвідувачам мило та шампунь. Щодо інших косметичних засобів, то цей момент взагалі індивідуальний. Важливо, щоб косметика була натурального походження і не мала сильного токсичного запаху.
  • Рідини. Також необхідно подбати про пиття, щоб одразу ж поповнити водний баланс організму. Адже відомо, що в парилці людина втрачає не лише шлаки та токсини, а й величезну кількість рідини.
Автор статті: Piligrim.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*