Особливості сучасної гінекологічної хірургії - Блог про Львів

Особливості сучасної гінекологічної хірургії

гінекологія

Для кожної жінки дуже важливо піклуватися про своє здоров’я та щопівроку відвідувати гінеколога. Але у житті бувають такі ситуації, коли консервативного лікування буває недостатньо. Тоді лікар пропонує оперативне втручання. Але цього не потрібно боятися, тому що сучасна хірургія часто є малоінвазивною.

Отже, гінекологічна хірургія – це хірургічне втручання на будь-якій частині жіночої репродуктивної системи, включаючи піхву, шийку матки, матку, маткові труби та яєчники. Гінекохірурги часто роблять процедури на сечовивідних шляхах жінки, включаючи сечовий міхур.

Деякі гінекологічні операції прості і можуть виконуватися в кабінеті гінеколога, а інші проводяться в лікарні. Поширені гінекологічні операції включають:

  • Перев’язку труб
  • Видалення неракових новоутворень на яєчниках
  • Видалення кіст або міом (неракових утворень) в матці
  • Видалення наростів з шийки матки (нижня частина матки, яка з’єднується з піхвою)
  • Цистоскопію, яка є процедурою, яка дозволяє лікарю заглянути всередину сечовивідних шляхів, щоб перевірити нарости, камені в сечовому міхурі або інші проблеми
  • Гістероскопію, яка являє собою процедуру, яка дозволяє лікарю зазирнути всередину матки шляхом введення тонкої трубки через піхву та шийку матки

гінекологічна операція

Які переваги?

Переваги операції залежать від типу операції та її мети. Наприклад, перевагою видалення ракової пухлини є запобігання подальшому поширенню хвороби. Інші операції проводяться для полегшення болю або допомоги при нетриманні сечі. Деякі процедури проводяться для діагностики – наприклад, щоб зазирнути всередину матки чи сечового міхура на предмет будь-яких проблем.

Інноваційні варіанти лікування

Ваш лікар поговорить з вами про низку інноваційних варіантів лікування та розробить індивідуальний план лікування, який може включати один з цих мінімально інвазивних гінекологічних підходів:

  1. Гістероскопічна хірургія. Ця техніка не вимагає ніяких розрізів і має мінімальний час відновлення.
  2. Розширена лапароскопічна хірургія. Доведено, що ця методика є ефективним лікуванням, що призводить до коротшого перебування в лікарні, меншого дискомфорту та меншого періоду відновлення.
  3. Роботизована хірургія. Цей підхід має ті ж переваги, що й передова лапароскопія, і дозволяє хірургам працювати з підвищеною точністю та точністю, мінімізуючи травмування навколишніх тканин.
  4. Вагінальна хірургія. Це найбільш малоінвазивний підхід до великих гінекологічних операцій. Він має всі переваги відновлення, пов’язані з лапароскопічною та роботизованою хірургією, а також уникає будь-яких розрізів живота.

Чого очікувати під час відновлення?

Час відновлення та догляд для кожної гінекологічної операції різний. Поговоріть зі своїм лікарем про те, чого очікувати під час відновлення.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*