10 корисних порад для початківців у малюванні картин за номерами - Блог про Львів

10 корисних порад для початківців у малюванні картин за номерами

Картини по номерах

Малювання картин за номерами було популярним хобі в світі з 1950-х років, коли вони були випущені вперше. З чого найкраще почати, щоб отримати найкращий результат? Ось кілька порад і прийомів, щоб розпочати свій власний проєкт «Картина за номерами».

1. Малюйте за спаданням площі ділянки окремого кольору

Один із ключових моментів для отримання стійкого до розмазування фарби малюнку з великою швидкістю – потрібно спочатку подбати про більші ділянки, перш ніж повільно зафарбовувати менші.

2. Від темного до найсвітлішого

Другий найважливіший крок – завжди фарбувати темніші тони картини перед заливкою світлішими. Використовуйте свій набір картини по номерах і дотримуйтесь послідовності темних і світлих кольорів у зразку. Після того, як Ви зрозумієте це, Ви зможете краще розуміти, а також маніпулювати композицією кольорів у Вашому проєкті.

3. Покрийте числові індикатори

Коли Ви зафарбовуєте цифрові індикатори, Ви можете досягти чистішого та акуратнішого вигляду своєї картини. Після того, як закінчите з початковим фарбуванням, дайте полотну добре висохнути, перш ніж наносити другий шар кольорів, щоб покрити перший шар, а також нумерацію,

4. Уникайте розмазування

Один із найефективніших способів уникнути плям на малюнку за номерами — це застосувати стратегію «зверху вниз». Що Ви повинні зробити, щоб Ваші руки не свідомо перетягували вологу фарбу з однієї області в іншу – так це фарбувати з верхньої частини вашого полотна, перш ніж рухатися вниз до нижньої. Зважаючи на цю пораду, шанси на те, що Ви випадково зіпсуєте свою роботу, буде майже нульовим.

5. Закривайте баночки з фарбами

Не забувайте закривати банку з фарбою, коли закінчите працювати з одним кольором. Якщо Ви залишите фарбу відкритою, вона швидко висохне і стане непридатною. Інший спосіб запобігти висиханню фарб — це покрити їх невеликим шаром прозорого акрилового герметика, який допоможе створити бар’єр проти зовнішнього середовища, не руйнуючи фарбу.

Також читайте:   Zelenooka каже “ні” токсичним стосункам у своїй новій пісні “Шах і мат”

малювання картини за номерами

6. Доглядайте за своїми пензлями

Ніколи не переходьте від одного кольору до іншого, попередньо ретельно не очистивши пензлі. Щоб отримати яскравий і чіткий малюнок «Картини за номерами», Ви повинні ретельно очистити інструменти між кольорами, щоб надати своєму полотну свіжу текстуру для роботи, а також гладко наносити фарбу, не забруднившись іншим кольором.

7. Кількість використаної фарби

Ще один ключовий крок до досягнення ідеального твору — слідкуйте, щоб фарба, яку Ви використовуєте для фарбування пронумерованих областей, не перетинала накреслених ліній. Уникайте надмірного фарбування, але переконайтеся, що потрібна область також добре покрита.

8. Не поспішайте

Терпіння, терпіння, терпіння – і Ви ніколи не витратите час даремно, коли створюєте картину за номерами. Завжди пам’ятайте, що під час перемикання між кольорами або областями дайте полотну природним чином висохнути. Витратьте час і на фарбування, і ніколи не поспішайте фарбувати виріб, якщо Ви хочете, щоб кінцевий результат виглядав чистим і в цілому ідеальним.

9. Вибір робочого місця

Середовище, в якому Ви працюєте під час малювання, приносить певний ефект до Вашого кінцевого результату. Ви повинні вибрати спокійне та світле приміщення, коли сідаєте на сеанс малювання. Так Ви досягнете кращої концентрації, а також кращого розуміння теми Вашої картини.

10. Творіть у своє задоволення

Ці поради, підказки, правила — це лише досвід, який Ви можете використати, щоб розпочати малювати власну картину за номерами, і жодним чином вони не повинні обмежувати Вашу власну творчість, а також індивідуальні ідеї. Ваше полотно повністю належить Вам, щоб малювати та відпочивати з ним, і тому в кінці-кінців Ваше задоволення є найважливішим!

Картини по номерах

За допомогу у підготовці матеріалів для статті висловлюю подяку співробітникам Книгарні “Є”.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*