Футбольні інтелектуальні бої по-київськи. Частина друга - Блог про Львів

Футбольні інтелектуальні бої по-київськи. Частина друга

Інтелектуальні ігри

Продовжую розповідати про футбольні інтелектуальні бої по-київськи.

Перший раунд ми почали непогано. Вже перше питання ми легко взяли завдяки моїх здогадці про Алієва. Потім ми взяли ще три питання поспіль. А потім почали трохи буксувати. Ну, принаймні, питання про Мбокані ми мали би брати, але не докрутили. Тим не менш, результат – сім правильних відповідей з десяти – вважаю, це був пристойний результат для дебютантів, які до цього навіть не проводили спільних тренувань.

Другий раунд у нас був за результатами трохи гірший, але все одно він дозволив нам триматися на п’ятому місці з десяти команд. Але знову ж таки – деякі питання ми мали брати. Зокрема, питання про шуби та матч “Динамо” – “Панатінайкос”, але ми тут далася взнаки відсутність досвіду – ми були трохи неуважні до самого питання, тому наше обговорення зайшло взагалі не туди. У нас навіть і версії про шуби не було. І це прикро.

Так само було прикро не взяти у третьому раунді питання про Італію та “кальчополі” – там просто потрібно було згадати події 2006 року. А нас збило з пантелику те, що у цій країні не грають на Великдень. Ми подумали на Мексику, бо там надто набожні люди. а про Італію навіть гадки не було.

Як часто буває у “Що? Де? Коли?”, у нас іноді траплялися ситуації, коли правильна відповідь сама прийшла у голову тоді, коли ми вже віддали листок зі своєю відповіддю, а ведучий ще нічого не оголошував. Але було вже пізно. І це часто буває навіть у класичному “Що? Де? Коли?”. Також іноді поспішали з відповіддю. І, скажу чесно, я теж кілька разів поспішив з відповіддю, хоча можна було би нормально обговорити за хвилину всі версії. Знову ж таки – щось збивало з пантелику, а десь був неуважний до слів у питанні. Тут, звичайно, на собі відчуваєш те, що відбувається зі знавцями, коли вони за столом, і подекуди навіть досвід може не допомогти.

І це, звичайно, зовсім не те, коли ти дивишся гру по монітору, теж думаєш та намагаєшся дати відповідь.

Але були і позитивні моменти. Мені сподобалось, як ми по полицях розклали питання про збірну Ізраїлю, логічно докрутили відповідь на питання про стадіон імені Дієго Марадони у Неаполі. І навіть сподобалось те, що у нас були правильні версії на деякі питання, але потім аони якось пропали під час обговорення. Так було, наприклад, з питанням про шотландських фанатів, які вболівають за Шотландію та будь-яку команду, яка грає проти збірної Англії. Я тоді на перших же секундах дав правильну відповідь, і Ладичук теж знав цю відповідь, але ми чомусь почали далі обговорювати та звернули з правильного шляху.

Також читайте:   Чому не можна пити спиртні напої на природі?

Десь нам і не вистачило цих правильних відповідей, щоб посісти бодай би четверте місце. У кожносму з трьох раундів були питання, відповідь на які ми насправді знали, але пізно реагували. А так – поділили 5-6 місця. Однак, я вважаю, що для новоствореної команди це теж непоганий результат. Тим не менш, приємно, що організатори після закінчення гри відзначали рівень нашої гри, кажучи, що він непоганий, але ми подекуди поспішали, тому і здобули такий результат. Ну, нічого, скоро буде нова гра (організатори сказали, що вже двадцять питань з тридцяти можливих готові, тому є ймовірність того, що наступний турнір відбудеться скоро). За цей час ми потренуємось, нас буде шестеро, і ми прийдемо знову на футбольне “Що? Де? Коли?” краще підготовленими.

І, підсумовуючи виступ нашої команди, хочеться згадати 2010 рік, коли легендарний Сергій Царьков (зірка “Що? Де? Коли?” 70-х – 80-х років минулого століття, колись навіть був викладачем танго) після того, як команда не менш легендарного Андрія Каморіна у Ювілейних іграх програла свій двобій глядачам, написав на своїй сторінці у соцмережі “Вконтактє”: “Зато поиграли классно”. І я вважаю, що ми теж класно пограли, хоча і не перемогли!

А наостанок ми ще сфотографувалися з Кубком України з хокею, який до 5 лютого буде стояти у пабі “Кутовий”. І кожний вболівальник може сфотографуватися з цим 34-кілограмовим трофеєм, який на початку 2022 року здобув київський ХК Сокіл Київ. Це перший трофей столичної команди після відродження. І я вірю, що це і нашій команді принесе удачу в майбутніх інтелектуальних боях. Ну, а цю гру завершено. Дякую за гру.

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*