SMM спеціаліст – хто це такий та чим він займається? - Блог про Львів

SMM спеціаліст – хто це такий та чим він займається?

SMM спеціаліст

Робота із соціальними мережами давно перейшла із “зони легкого заробітку” у повноцінну спеціальність, у яку потрібно вкладатися повний робочий день, бути відповідальним та мати цілий набір навичок. При цьому спеціальність досить творча, де можна зреалізувати різні креативні ідеї.

Чим займається та що повинен вміти спеціаліст із SMM?

SMM спеціаліст займається просуванням брендів, компаній, заходів у соціальних мережах. SMM (з англійської – Social Media Marketing) дослівно означає маркетинг у соціальних медіа. Така робота потрібна практично усім бізнесам, оскільки різноманітні цільові аудиторії проводять у них значну частину дня. У широкому сенсі сммщик має побудувати комунікацію бренду з потенційними клієнтами та вибудувати позитивний імідж.

Приклад типової вакансії на посаду у блоці “вимоги”:

  • Просування груп/спільнот у соціальних мережах (Facebook, YouTube, Instagram та ін.);
  • Налаштування, таргетинг, ретаргетинг реклами;
  • Підготовка та публікація контенту;
  • Проведення кампаній у соціальних мережах, акцій та конкурсів для залучення аудиторії;
  • Управління бюджетом на SMM;
  • Аналіз статистики SMM просування;

Резюме SMM спеціаліста буде виглядати конкурентоспроможним, якщо міститиме відомості про відповідний досвід, курси smm, які пройшов претендент, посилання на пабліки та облікові записи, кейси просування, приклади постів у соцмережах. Рекрутери також завжди звертають увагу на особисті профілі, які веде спеціаліст.

Посадові обов’язки і завдання сммщика

Перше завдання – це формування бренду та іміджу компанії. Ближче, ніж у соціальних мережах, компанії не будуть до клієнтів ніде (якщо звичайно, йдеться не про офлайновий бізнес).

Друге завдання – генерація лідів. Використовуючи різні інструменти та вміло підбираючи контент, Ви зможете сформувати базу лідів для компанії, яку можна перетворити на клієнтів за допомогою акцій, e-mail-розсилок тощо.

Залежно від компанії, SMM фахівці мають різні обов’язки. Це може бути просто наповнення соцмереж або блогу контентом до реалізації цілої стратегії, включаючи таргетовану рекламу і конкурси. У даному контексті майбутнім спеціалістам стане у нагоді таргетинг навчання. У більшості випадків також знадобляться базові навички дизайну та знання HTML-коду.

Перспективи професійного і кар’єрного зростання

Просування у соціальних мережах – це важлива частина Інтернет-маркетингу. Якщо Ви хочете бачити перед собою перспективи, SMM дає більшість базових навичок для того, щоб розвиватися далі. Можна стати SMM-менеджером і займатися кількома проєктами, більше заглиблюватися у стратегії. Можливо, хтось стане універсальним Інтернет-маркетологом, який відповідає за просування бренду загалом.

По суті SMM – це те, що завжди тримає в тонусі, адже постійно з’являються нові тренди та інструменти. SMM – це виклик, і якщо Ви готові прийняти його, отримаєте чимало корисних навичок, з якими можна йти вгору кар’єрними сходами.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*