Яка техніка для шиття має попит - Блог про Львів

Яка техніка для шиття має попит

швейна машина

Сучасна швейна машина – це надійна помічниця в домі й гарант стабільного заробітку для тих, хто займається шитвом. Стосується це товарів таких брендів, як Janome, Singer, Family, Brother, Pfaff, Husqvarna. У боротьбі за споживача розробники створюють непримхливу, витривалу швейну техніку, яка здатна виконувати десятки функцій. Чим їх більше, тим дорожчим буде обладнання. Тому важливо чітко уявляти, які завдання стоятимуть перед машинкою. Хоча, маючи досконалу модель, обов’язково захочеться створювати складніші та красивіші речі.

Швейна техніка – це не лише класичні машини для зшивання деталей виробів. Гарну якість текстилю забезпечує обладнання, що створює красиві краї та підгини:

  1. Оверлок – габарити сучасного пристрою дозволяють встановлювати його в квартирі та мініцеху. Ця машина створена, щоб рівно обрізати краї, обметувати їх та якісно з’єднувати деталі.
  2. Розпошивальна машина – зазвичай важливий атрибут майстерні, де шиють одяг з трикотажу. Адже вона прокладає еластичний плаский шов, здатний розтягуватися, що попереджає деформацію виробу. У такий спосіб вдається зробити красивий підгин, де з лицьового боку тягнуться паралельні лінії звичайного стібка, а з вивороту – декоративний стібок, який одночасно фіксує й обметує край.
  3. Коверлок – технічне диво, адже може виконувати функції як оверлока, так і «розпошивалки». Достатньо лише змінити налаштування.

Висока якість та широкий діапазон цін зробили техніку популярною, тому в магазині «Швейний Світ» швейні машини представлені у великому асортименті. Це дозволяє вибирати модель одночасно за кількома параметрами.

На що звертати увагу

Усі швейні машини представлені у двох категоріях:

  1. Електромеханічні. Опанувати таку машинку нескладно навіть без досвіду. Роботою двигуна керують за допомогою електропедалі: запустити – зупинити – змінити швидкість. Інші налаштування, як і в класичній механічній, здійснюють вручну. Помилитися важко, оскільки на регуляторі є зрозумілі підказки.
  2. Комп’ютерні. Можливостей у цих машин більше, бо в пам’яті зберігаються десятки комбінацій стібків. Для керування використовують кнопки та вбудований екран, які з’єднані з мікропроцесором.

Також треба звертати увагу й на інші характеристики швейної машини: кількість операцій, різновиди стібків, режим створення петлі.

шиття

Комфортність підвищують необов’язкові, проте зручні деталі: втягувач ниток та їх обрізувач, верхній транспортер, регулятор тиску лапки, знімний рукав, приставний столик. Щоб зрозуміти, наскільки вони будуть необхідними, доречно подивитися відеоогляди, поспілкуватися зі швачками, проконсультуватися з фахівцями магазину «Швейний Світ», асортимент якого не обмежується лише машинами для шиття. Є тут також вишивальні та в’язальні, які мають зацікавити тих, хто серйозно займається творчістю, рукоділлям різних видів або ж має бізнес.

Як вберегти техніку від поломок

Навіть найсучасніша машина не здатна боротися з недбалістю. Інструкцією передбачено, щоб у роботі використовувалися тільки ті аксесуари та швейні матеріали, які відповідають виду робіт й конкретній моделі пристрою.

Для шкіри, хутра, шовку не можна використовувати голки та нитки одного виду. Не варто також експериментувати з товщиною та щільністю тканин. Якщо вони перевищують параметри, встановлені виробником, то машина просто вийде з ладу. Щоб уникнути таких непорозумінь, доречно відразу доукомплектувати швейний пристрій низкою аксесуарів та створити запас ниток для шиття. Це допоможуть зробити консультанти магазину.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*