Євро-2022 (U-19). Основний раунд. Бельгія – Україна – 0:11 - Блог про Львів

Євро-2022 (U-19). Основний раунд. Бельгія – Україна – 0:11

Україна - Бельгія

Якщо брати до уваги турнірне становище у групі 6 Основного раунду відбору на юніорський Євро, то ситуація складалася так, що саме переможець матчу Бельгія – Україна мав би значно більше шансів на завоювання довгоочікуваної путівки на цей континентальний форум.

І тут одразу можна згадати відбір на Євро-2019 (U-19), коли юніорські збірні України та Бельгії боролися за перепустку до Риги. Тоді «червоні дияволи» створили багато проблем підопічним Віталія Одегова. І Микола Гуйван та Ярослав Квасній, які тоді залучались до матчів з гравцями, котрі були на два роки старшими, мали би пам’ятати ці поєдинки.

Перед поєдинком проти нинішнього складу юніорської збірної Бельгії українська команда мала деякі кадрові проблеми. У матчі з Андоррою ушкодження зазнав Семенченко, тому ще по ходу першого тайму його у першій четвірці поміняв Лутай. Тим не менш, у розмові з кореспондентом «5х5» Семенченко запевнив, що з Бельгією він зіграє, незважаючи на біль у нозі.

На гру з Бельгією Віталій Одегов трохи поміняв стартовий склад. Зокрема, Гуйван залишив за собою місце у воротах, а ось у якості тих, хто мав би робити результат на майданчику, вийшли гравці номінальної другої четвірці. І той факт, що у цій четвірці був не Лутай, а Квасній (саме така зміна відбулась у «синьо-жовтих» під час матчу з Андоррою після ушкодження Семенченка. – А. Т.), натякав на те, що, можливо, Лутай і цього разу гратиме у квартеті зі Скибчиком, Малиновським та Сметаненком. Але подальший перебіг гри показав, що з Семенченком усе гаразд, і він таки грав зі своєю «ланкою». Хоча, можливо, Віталій Одегов керувався і тим, як четвірка, у якій грали Квасній, Калашник, Британ та Дичук (іноді у цьому квартеті з’являвся Ткачук. – А. Т.) провела гру з Андоррою. Тому, можливо, і через те саме цей квартет вийшов зі стартових хвилин.

Вже на першій хвилині гри українці мали непоганий момент. Калашник скористався класною передачею Кваснія та пробив по воротах Бекса, однак воротар збірної Бельгії був на місці. Але трохи згодом стало зрозуміло, що «синьо-жовті» поставили собі за мету грати у високому темпі обома четвірками. Це було видно по тому, як українці контролювали м’яч, йшли у високий пресинг при спробах бельгійців атакувати. І найголовніше – українці створювали моменти біля бельгійських воріт. І на 6-й хвилині підопічні Віталія Одегова таки відкрили рахунок. Простріл Британа на дальню стійку замкнув Калашник. На цьому українська команда не зупинялась, і вона продовжувала чинити тиск на ворота Бекса, змушуючи бельгійського воротаря часто працювати. Щоправда, були моменти, коли доводилось працювати і його українському візаві. Зокрема, у двох епізодах Гуйван впорався з двома дальніми ударами. А ось Бекс з ударом Кваснія на 9-й хвилині не впорався, і рахунок став 2:0 на користь юніорської збірної України.

Було помітно, що гра давалася українцям, а ось бельгійцям далеко не завжди вдавалося впоратися з тиском від своїх опонентів. Тому, і не дивно, що у захисті «червоних дияволів» з’являлись проблеми, які часто доводилося вирішувати Бексу. Проте, на 14-й хвилині рахунок став вже 3:0 на користь української збірної. До голу призвів розіграш штрафного, внаслідок чого м’яч опинився у Британа, і той пробив. М’яч рикошетом від гравця бельгійської команди влетів у сітку. З одного боку – це була більш-менш комфортна перевага для «синьо-жовтих». А з іншого боку – приклад збірної Андорри у попередньому матчі, коли вона менше ніж за хвилину на старті другого тайму відіграла два м’ячі, змушував Дичука та компанію не розслаблятися. Зайвий раз це підтвердив четвертий гол, який забив Британ А трохи згодом вдалося забити його одноклубникам по «Урагану» – Дичуку та Ткачуку, який відзначив голом свою першу появу на майданчику.

Також читайте:   Статистичні дані ФК «Галицька здоба 2» у Другій лізі Львівщини сезону 2020/2021 років

Таким чином, вже під кінець першого тайму рахунок був 6:0 на користь збірної України, і це дозволило Віталію Одегову трохи поекспериментувати з четвірками. Зокрема, у номінальному другому квартеті замість Сметаненка з’явився Калашник. І він мав шанс зробити дубль, проте в останній момент захисник бельгійської збірної виніс м’яч з порожніх воріт.

У другому таймі Віталій Одегов випустив у ворота Дяченка, а також дав ігровий час Лутаю. Але від цього малюнок гри не змінився. Більше того – вони ще і збільшили свою перевагу в рахунку після голу Скибчика. Щоправда, після цього Пунзо ледь не «розмочив» Дяченка, проте воротар юніорської збірної України не дав це зробити бельгійській «сімці». Втім, це був один з небагатьох епізодів, коли бельгійським футзалістам вдалося дійти до воріт збірної України та щось зробити. Натомість, українці ближче до екватора другого тайму змусили Бекса знову витягати м’яч з сітки власних воріт. Цього разу точним ударом у нижній кут воріт відзначився Малиновський.

І хоча залишалося грати ще близько половини тайму, та українці не думали зупинятися. Гра їм давалася, володіння м’ячем та цікаві комбінації – теж. І відчувалося, що «синьо-жовті» ще можуть додати. На 32-й хвилині Британ оформив хет-трик, і рахунок став 9:0 на користь збірної України. Тому, мабуть, у контексті інтриги відкритим залишалось лише одне питання: чи зможуть підопічні віталія Одегова знову забити десять голів, як вони це зробили у матчі з Андоррою? Можливо, підопічні Віталія Одегова і хотіли це зробити, але десятий гол у ворота Бекса не летів. Тому, українські футзалісти просто контролювали гру, подекуди підключаючи Дяченка в якості п’ятого польового. Але, мабуть, бажання забити десятий гол переважало, про що свідчили два моменти у Ткачука, які він, щоправда, не реалізував. Зрештою, десятий гол у ворота збірної Бельгії таки влетів. Його автором став Сметаненко. Однак, 11-му номеру збірної України цього здалося замало, і наприкінці зустрічі він забив ще раз. Як підсумок – 11:0 на користь юніорської збірної України, яка практично гарантувала собі путівку на Євро (U-19).

Бельгія (U-19) – Україна (U-19) – 0:11
Голи: Калашник (6), Квасній (9), Британ (14, 18, 32), Дичук (19), Ткачук (19), Скибчик (24), Малиновський (29), Сметаненко (39, 40)
Бельгія (U-19): Бекс – Вранкен, Пунзо, Вальденплас, Морандо – Ель-Харі, Якобс, Де Керф, Берге – Санчес Аревало, Кус
Україна (U-19): Гуйван (Дяченко, 21) – Квасній, Калашник, Британ, Дичук – Семенченко, Скібчик, Малиновський, Сметаненко – Ткачук, Лутай
Попередження: Де Керф (14), Ель-Харі (28) – Сметаненко (16)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*