Гіпсокартонні системи: сфера застосування

Гіпсокартонні системи

Найбільш сучасними та актуальними будматеріалами є збірні конструкції. Цю тезу впевнено доводять гіпсокартонні системи: сьогодні вони використовуються настільки широко, що сферу їх застосування слід розглянути детально та уважно.

Але насамперед декілька слів про те, що ж собою представляють гіпсокартонні системи. Це збірна конструкція, й складається вона з необхідної кількості листів (або арок), а також профілів зразка CW, UW, CD60, UD27, UA, кріплень до них, а також штукатурних маяків та кутників. Вага повного комплекту при цьому порівняно невелика, тому він мінімально навантажує тримальні опори.

Сучасні гіпсокартонні системи та комплектуючі можна вільно комбінувати з різноманітними теплоізоляційними матеріалами. Листи та арки достатньо гнучкі, тому вони легко піддаються загибанню та/або обробці. Ці властивості спрощують та пришвидчують монтаж, надають змогу реалізувати більше дизайнерських рішень і зумовлюють широту використання збірних конструкцій.

Де саме застосовуються гіпсокартонні системи

Сьогодні за їхньою допомогою успішно вирішують наступні задачі:

  • проведення фасадних робіт задля покращення показників енергозбереження та вологозахисту будівлі;
  • створення багаторівневих або інших складних підвісних стель (для цього краще використовувати гіпсокартон Knauf або аналогічний, але не менш якісний);
  • спорудження міжкімнатних перегородок, стійок, функціональних фальшстін;
  • маскування труб, проводки, освітлення, комунікаційних ліній;
  • облицювання саун, печей, камінів, димоходів (для цього слід використовувати системи з вогнестійкого картону).

Звісно, кожна частина збірної конструкції виконує свою роль. Розглянемо, як саме використовують ті чи інші компоненти комплекту.

Як застосовуються елементи гіпсокартонної системи

Каркас таких конструкцій створюють за допомогою різних профілів. Якщо подивитися на ті сучасні системи з гіпсокартону, які продає Інтернет-магазин Alkiv.ua, то ви побачите, шо вони виконани з С-подібних стійок (CW, CD) і П-подібних направляючих (UW, UD). Перші виконують роль ребер жорсткості, другі виступають у якості рамок.

Але ці профілі можна використовувати й окремо:

  • UD і CD — при облицюванні стін, а також для створення перегородок;
  • UW і CW — для розміщення на стелях при закріпленні арок, багаторівневих та інших складних конструкцій.

Важливу роль у гіпсокартонних конструкціях відіграють і кріплення: різноманітні з’єднувачі, саморізи, підвіси допомагають забезпечити необхідну міцність каркасу. Саме завдяки їм збірна конструкція монтується справді надійно.

Як бачите, гіпсокартонні системи використовуються дійсно дуже широко, на них роблять ставку сьогодні, в тому ж будівельному інтернет-магазині Alkiv їх замовляють щодня. Все це дає привід впевнено стверджувати, що й завтра збірні конструкції теж будуть актуальними.

Автор статті: Старий пес.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*