Своєчасне позбавлення від алкогольної залежності врятує життя - Блог про Львів

Своєчасне позбавлення від алкогольної залежності врятує життя

позбавлення алкогольної залежності

Спиртні напої викликають стан легкої ейфорії, відчуття того, що буденні проблеми відступають. Деякі люди є дуже вразливими до цього ефекту. Щоб повернутися до начебто «приємних» відчуттів, вони починають приймати алкоголь. Але така система спочатку вимушує збільшувати дози спиртних напоїв, а згодом робить їхнє вживання частішим.

Закінчується все це тим, що людина жодного дня не може прожити без чарки. Так розвивається алкоголізм. Коли залежність набуває агресивних форм, позбутися від неї буде вже важко. До цього варто долучати фахівців, і вони в Україні є. Лікування алкоголізму в Тернополі на базі міжнародного реабілітаційного центру дає шанс на нове життя. Але варто, щоб людина, яка звертається туди, усвідомлювала власну проблему, була твердо налаштованою на її розв’язання.

Прояви алкоголізму

Безконтрольне вживання спиртних напоїв позначається на поведінці людини. Вона стає байдужою до роботи, це призводить до порушення ділових і соціальних зв’язків. Людина все частіше занурюється в атмосферу запоїв, які тривають упродовж доби та більше. Через це алкозалежні втрачають роботу, що неминуче призводить до погіршення матеріального стану. Людина випрошує гроші на те, щоб купити чергову порцію алкоголю, чим відвертає від себе родичів та знайомих. Це сприяє певній соціальній ізоляції.

Варто також зазначити, що залежність від алкоголю погіршує стан здоров’я, адже руйнує увесь організм. Від цього потерпають:

  • печінка;
  • нервові клітини;
  • нирки;
  • серцево-судинна система;
  • шлунково-кишковий тракт.

Зазвичай люди, які зловживають алкоголем, страждають від полової дисфункції, і це часто має незворотний ефект. Залежність може спровокувати передчасну смерть від цирозу печінки, інфаркту, інсульту. Спостерігається багато нещасних випадків за участю людей у стані алкогольного сп’яніння, і вони пов’язані не лише з водінням у нетверезому стані. Дії алкозалежних часто призводять до пожеж або вибухів газових приладів, від чого страждає оточення.

Як виходити зі стану залежності

Якщо людина усвідомлює свою проблему, вона намагається кинути пити самостійно. Але регулярне вживання алкоголю має ефект, який впливає на генетичну формулу організму. Раптова відмова може бути небезпечною, навіть призвести до смерті. Процес виведення з залежності є доволі тривалим, а в певних випадках навіть болісним. Через це він має відбуватися під ретельним контролем спеціалістів. Складається з таких етапів:

  1. Детоксикація. На цьому етапі проводять процедури, що позбавляють організм від отруйних речовин.
  2. Медикаментозна терапія. Полягає у вживанні препаратів, які покращують стан судин, печінки, мають загальний позитивний вплив на організм.
  3. Психологічна підтримка.

Усе це має не лише очистити організм, але й викликати стійку ремісію до спиртного. Фахівці допомагають людині адаптуватися до соціального життя, але вже без алкоголю. До кожного пацієнта здійснюється індивідуальний підхід.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*