Як опалювати заміський будинок без газу - Блог про Львів

Як опалювати заміський будинок без газу

Як опалювати заміський будинок

Існує кілька варіантів опалення вашого будинку. Вони відрізняються витратами, які необхідно понести, експлуатаційними характеристиками та простотою використання. Щоб знати, яку потужність приладу потрібно буде використовувати, необхідно хоча б оцінити, які тепловтрати в будівлі.

Портативні електричні обігрівачі

Якщо будівля була побудована порівняно недавно і добре утеплена, то можна орієнтовно вважати, що на квадратний метр площі має припадати 60-100 Вт тепла. Витрати на покупку будуть найменшими, якщо ви оберете портативні електрообігрівачі.Що важливо, вони дозволяють швидко підняти температуру в кімнаті і ванній. Серед представлених на ринку моделей цих радіаторів найчастіше вибирають конвектори та тепловентилятори. У багатьох з них стандартною комплектацією є вентилятор, який дозволяє швидше розподіляти тепло в приміщенні. Їх установка проста, просто підключіть їх до звичайної розетки 230 В. З іншого боку, максимальна потужність електрообігрівачів становить 2 кВт (це дозволяє обігріти близько 20 м2 поверхні), а це означає, що до електрики можна підключити лише два обігрівачі одночасно. Більша їх кількість може пошкодити електричну систему.

Окремо стояча піч або буржуйка

Немає жодних проблем з вибором пристрою з потрібною потужністю, тому що в пропозиції компаній є, наприклад, лише 4 кВт. На вибір є чавунні та сталеві печі. Обидва ці матеріали мають дуже схожі параметри, тому те, яку модель ми виберемо, істотно не впливає на правильну роботу камінної печі. Перевагою цього рішення є недорога експлуатація, особливо якщо у нас є доступ до дешевої деревини. Пам’ятайте, що свіжозрубану деревину необхідно витримати не менше 1,5 років, щоб досягти необхідної вологості (менше 20%). Крім того, камінна піч повинна бути підключена до димоходу. Якщо його немає, його слід спорудити (наприклад, зовнішню керамічну збірну або сталеву подвійну стінку). Буржуйка, на відміну від обігрівачів, потребує обслуговування – розпалювання, чищення, додавання палива і видалення золи.

Також читайте:   Можливості стола з електронним регулюванням висоти

Камін

Можна встановити звичайну модель або з розподілом гарячого повітря природним шляхом. Останнє рішення вимагає встановлення повітроводів. Опалення каміном має ті ж переваги і недоліки, що і окремо стоїть піч. Дорожче обійдеться тільки установка каміна, тому що для нього потрібна обшивка.
Камін, як і окремо стоїть піч, повинен бути підключений до димоходу, стійкого до високих температур і вологи.

Кондиціонери й теплові насоси

Кондиціонери зазвичай використовуються для охолодження приміщень. Але більшість моделей також мають функцію підігріву. Тим більше, що експлуатація мультиспліт-системи не буде дорогою. За подібним до кондиціонерів принципом працюють теплові насоси, які використовують енергію грунту, тепло грунтових вод і повітря, працюючи за принципом теплообміну із навколишнім середовищем.

А як бути з гарячою водою?

Ми можемо, наприклад, вирішити нагрівати воду на кухні електричним ємнісним нагрівачем або невеликою потужністю, а у ванній кімнаті повісити бойлер, який буде подавати гарячу воду до крана в умивальнику і в душі. Однак це пов’язано з придбанням двох приладів (більші витрати), а в подальшому з необхідністю обслуговування або заміни двох обігрівачів. Інший варіант – придбати один бойлер, який буде забезпечувати гарячою водою всі крани.

За допомогу у підготовці матеріалів для статті висловлюю подяку спеціалістам компанії «ТеплоВам»: teplovam.ua.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*