Національні символи України - Блог про Львів

Національні символи України

Національні символи України

Сьогодні увага світу прикута до жорстокості російського вторгнення в Україну. На знак солідарності з хоробрими людьми цієї нації багато хто у світі демонструє кольори українського прапора в соціальних мережах, публікує та репостить національну квітку України соняшник або цитує поезію Павла Чубинського, чий патріотичний вірш «Ще не вмерла України слава і воля» став основою гімну пострадянської України.

До речі, вишиті військові нашивки, шеврони та логотипи, нагрудні та нарукавні нашивні знаки, а також спорядження з елементами національної символіки України завжди можна придбати в Інтернет-магазині Символіка”.

Прапор

Жовто-блакитний прапор сучасності сягає корінням у дохристиянські часи, коли синій відображав кольори води, а жовтий означав вогонь. Україна офіційно прийняла сучасну версію 28 січня 1992 року, однак деякі версії двоколірного прапора існують ще з часів боротьби України за незалежність, починаючи з 1917 року. День прапора відзначається 23 серпня на честь офіційної незалежності України від колишнього Радянського Союзу.

прапор України

Державний гімн

Щоб побачити, звідки бере початок неймовірний бойовий дух нації, варто лише прочитати слова Державного Гімну України, офіційно прийнятого 6 березня 2003 року після здобуття країною незалежності від Радянського Союзу.

Національний Гімн України (відео):

Герб

Український національний герб — золотий тризуб — це офіційний символ нашої держави поряд із прапором та гімном “Ще не вмерла Україна”. Зображення державного гербу України у вигляді тризуба було офіційно затверджено Парламентом 19 лютого 1992 року, хоча його історія сягає ще часів Київської Русі. А на зображенні справа – проєкт Великого Герба України.

Також читайте:   Наша міліція нас береже...

герб України

Соняшник

Соняшник здавна був символом і предметом гордості для українського народу завдяки його повсюдній появі та важливості як сільськогосподарської культури. Тепер він вийшов на новий рівень як символ опору, надії та єдності для людей цієї нації, а також решти світу. Рух став вірусним, коли з’явилося відео, на якому жінка в місті Генічеськ на півдні України віддає насіння соняшнику російським військам із словами: «Візьміть це насіння, щоб соняшники виросли, коли ви помрете».

соняшники

Червона калина

«Ой у лузі червона калина» – українська пісня опору, створена понад століття тому. Виконання її Андрієм Хливнюком у військовій формі, оскільки він є солдатом ЗСУ, дала пісні нове життя. Зараз «Червона калина» набула шаленої популярності в Україні і стала новим гімном українців у боротьбі за свою свободу і незалежність. Пісню співають українські та закордонні зірки, ставлять рінгтони, скандують з футбольних трибун. Численні кавери і ремікси на різних мовах записуються і публікуються в соціальних мережах. Хори навіть виконують її під час церковних служб. Але особливо зворушливо звучить «Червона калина» у виконанні маленьких українців.

За допомогу в підготовці матеріалів для статті висловлюю вдячність спеціалістам Інтернет-магазину Символіка”.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*