Євро-2023 серед жінок. Основний раунд. Хорватія (ж) – Україна (ж) – 1:5 - Блог про Львів

Євро-2023 серед жінок. Основний раунд. Хорватія (ж) – Україна (ж) – 1:5

Україна - Хорватія

Перед матчем проти збірної України у хорватської команди могли виникнути проблеми з «постом № 1». Річ у тім, що напередодні у другому таймі матчу проти збірної Польщі основний воротар «картарих» Ніколіна Северінскі отримала ушкодження, тому поєдинок догравала Андреа Телішман. Тим не менш, ушкодження виявилось не таким вже і серйозним, тому Северінскі, яка знайома українським вболівальникам по матчу команди ХНЕУ ім. С. Кузнеця проти Загребського університету на Європейських університетських іграх у Лодзі, вийшла на матч проти «синьо-жовтих» зі стартових хвилин. Що стосується української збірної, то Олег Шайтанов не робив жодних змін.

Хорватки спробували організувати першу серйозну атаку в цьому поєдинку, але це була швидше спроба налякати збірну України. Натомість, українки після цього взяли ініціативу в свої руки, але якщо перша четвірка, так би мовити, «розігрівала» паркет на початку гри, то другий квартет української гри вмикнувся у на повну потужність. Про це свідчать і моменти, які створювала ця четвірка. Зокрема, в одному з епізодів мала забивати Дрозд, а в іншому – Рубан. Проте, реалізувати свої нагоди підопічним Олега Шайтанова не вдавалося. Трохи пізніше, коли на паркет повернулась перша четвірка, непогано з дальньої відстані пробивала Форсюк, але безрезультатно. Фактично українки володіли ініціативою, контролювали гру, але у завершальній стадії атак не вистачало або останнього точного пасу, або акцентованого завершального удару. Тим не менш, усе це свідчило про те, що гол назрівав.

Але назрів він у ворота збірної України. Це сталося на 16-й хвилині, коли Степанчевич прийняла пас з глибини та потужно пробила з льоту – Кислова виявилася безсилою. Фактично це був один з перших акцентованих ударів хорватської збірної по воротах Кислової, і він став результативним. У цьому епізоді не дограла до кінця зі своєю опоненткою Рубан, чим і скористалася Степанчевич. Щоправда, «двадцятка» збірної України швидко реабілітувалася, забивши гол у відповідб. І після цього забитого голу можна було чекати, що українки підуть на перерву в якості переможців, але для цього було потрібно забивати другий гол у ворота Северінскі.

Найкращий шанс вийти вперед українки змарнували на передостанній хвилині першого тайму, коли у ворота збірної Хорватії був призначений дабл-пенальті. Тут, звичайно, можна було би згадати Юлію Костюк, протягом кількох останніх років була фактично штатним виконавцем 10-метрових у збірній України. Однак, Костюк немає, тому право виконати «вирок» було доручено Воловенко, але вона не змогла переграти Телішман, яка замінила Северінскі саме під цей дабл-пенальті. Трохи пізніше вже Северінскі виручила свою команду, не давши забити Дрозд. Таким чином, усе зійшлося на тому, що на табло арени у Познані за підсумками першого тайму палали дві одинички. Хоча насправді якби українки не марнували свої моменти, рахунок міг би бути іншим.

Другий тайм у виконанні українок був більш переконливим. Тричі за хвилину воротам хорваток загрожували Дрозд та Форсюк. Зовсім трішки не вистачило капітану «синьо-жовтих», щоб більярдним ударом поцілити у нижній дальній кут воріт суперниць. Але «гол з роздягальні» українки таки забили. Це сталося після призначеного у ворота балканської команди пенальті. Титова вийшла переможницею з очної зустрічі з хорватською голкіперкою.

Також читайте:   PARIMATCH Екстра-ліга: результати матчів 15 туру + ВІДЕО

Цей гол додав нашим дівчатам впевненості у собі. Аж шість хвилин знадобилось господаркам матчу, щоб вперше дійти ближче до воріт Кислової, але момент закінчився лише аутом. Українки, як це було у першому матчі проти Нідерландів, використовували високий пресинг та не давали подовгу розігрувати м’яч суперницям на їх же частині майданчику. Такий пресинг від «синьо-жовтих» змушував хорватську збірну помилятись поблизу своїх володінь.

На 31-й хвилині розіграш ауту привів до голу від підопічних Олега Шайтанова. Титова віддала по флангу на Рубан, Софія ідеальним пасом знайшла Дубицьку, яка на дальній стійці замкнула простріл. Україна переконливіше повела у рахунку 1:3. Вже через декілька секунд знову тріо Титова-Рубан-Дубицька організувало четвертий гол «синьо-жовтих». Рубан не змогла запхати м’яч у ворота господарок, але м’яч відскочив прямо під удар Титової. Юлія потужним ударом прошила сітку воріт – 1:4.

За більш впевненого рахунку головний тренер української збірної вдався до ротацій. Що дало свій результат. Бабенко опинилась перед хорватськими воротами, не стала бити, а віддала під удар Форсюк. Юлія вже у падінні ще більше зміцнила перевагу українок на табло – 1:5. Цього дня українки забивали лише у красивому стилі. Футзалістки хорватської збірної ніби забули, що їм потрібно відіграватись та бодай створити декілька загроз біля володінь Кислової. Українки взагалі не давали нічого зробити суперницям. Хоча після першого тайму здавалось, що на наших дівчат чекатиме надскладна друга 20-хвилинка. Але українські футзалістки довели, чому потрапили у топ-3 найкращих збірних Європи. Лише за дві хвилини до закінчення поєдинку Хорватія створила щось подібне на атаку, яку завершила ударом повз ворота Вікторії. Кислової.

Наприкінці матчу Хорватія пішла у ва-банк, розпочавши грати з п’ятою польовою. Такий крок від наставника збільшував кількість польових на майданчику у складі Хорватії, але робив їх ворота незахищеними. Секунди не вистачило Скибіній, щоб записати своє прізвище на табло. Тим не менш, Україна здобула важливу перемогу у другому поспіль матчі Основного раунду відбору жіночого Євро-2023, обігравши Хорватії 1:5. 22 жовтня підопічні Шайтанова зіграють ключову гру проти Польщі. Фактично за підсумком цього поєдинку вирішиться володар путівки до «Фіналу чотирьох» Євро-2023 серед жінок.

Хорватія (ж) – Україна (ж) – 1:5
Голи: Степанчевич (16) – Рубан (17), Титова (22 – з 6-метрового, 32), Дубицька (31), Форсюк (35)
Хорватія (ж): Северінскі, Телішман – Славіца, Матієвич, Степанчевич, Орешич – Рогар, Бучич, Трстеняк, Жагар – Мійоч
Україна (ж): Кислова (Терех, 37) – Дубицька, Форсюк, Гриценко, Скибіна – Дрозд, Титова, Рубан, Воловенко – Кирильчук, Бабенко, Васковець
Попередження: Степанчевич (17), Трстеняк (33) – Воловенко (24)
На 19-й хвилині Воловенко (Україна) не реалізувала 10-метровий.

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*