Як вибрати зимову куртку для хлопчика і дівчинки - Блог про Львів

Як вибрати зимову куртку для хлопчика і дівчинки

зимова куртка

Думаючи про ідеальну зимову куртку для своєї дитини очима нашої уяви ми бачимо теплу, зручну, дихаючу модель, яка відповідає сучасним трендам. Але на які елементи варто звернути увагу перед покупкою верхнього одягу, щоб справді забезпечити дитині такий комфорт у холодні дні?

Отож, на що звернути увагу, купуючи куртку для дитини, та якою має бути зимова куртка для хлопчика чи дівчинки?

Правильний розмір і довжина

Вибираючи зимову куртку, варто надіти товстий світшот з капюшоном. Завдяки цій процедурі ми перевіримо, чи дозволяє розмір верхнього одягу надіти щось під нього. Декілька шарів одяг характерно для осінньо-зимового періоду, тому рекомендуємо зробити невеликий запас під куртку. Завдяки такій стратегії в холодні дні багатошаровий дитячий одяг не сковуватиме рухів.

Для дітей рекомендовані моделі, які доходять до середини стегна або трохи за сідниці. Куртка, яка закінчується на стегнах, не захистить малюка від лютого морозу, а та, що спускається до колін, ускладнить гру.

Спосіб утеплення

Зими стають м’якішими, але все ще бувають морозні дні. Тож якщо у нас є така можливість, найкраще купити для дитини дві пари курточок – одну для повсякденного використання, а іншу для активних ігор і на морози. Альтернативним рішенням є модель з вентиляцією та/або знімним шаром, наприклад, мікрофлісом.

Пташине пір’я, особливо гусяче, є надзвичайно ефективним теплоізолятором. Пам’ятайте, однак, що купуючи пуховик, ви повинні звернути стільки ж уваги на тип наповнювача, скільки на його еластичність (індекс унцій). Чим вище цей параметр, тим тепліший верхній одяг. У зимові дні в місті підійде куртка з маркуванням 500-550, але під час надзвичайно низьких температур шукайте значення від 600 унцій і вище.

Альтернативою натуральному пір’ю є технологія PrimaLoft. «Штучний пух» – це просто поліефірні мікроволокна з дуже хорошими теплоізоляційними властивостями. Крім того, цей синтетичний матеріал,на відміну від пташиного пір’я, водонепроникний. Тому цей тип наповнення варто розглянути, коли маєте справу з частими дощами та снігопадами.

Також читайте:   Бізнес-ліга Львівщини. Перша поразка ФК «Галицька здоба»

Водонепроникність

Зимова куртка з натуральним наповнювачем (перо або пташиний пух) – надзвичайно тепла, але при цьому легко промокає. Щоб пір’я не вбирало вологу, слід звернути увагу не тільки на внутрішній, але і на зовнішній матеріал куртки. Найбільш рекомендованою сировиною є суміш бавовни з поліамідом або поліестером. Ця тканина не тільки водонепроникна, але і приємна на дотик і дозволяє тілу дихати.

Також варто звернути увагу на позначення WP. Цей параметр інформує нас про водостійкість куртки. Його два стовпи: 1000 мм (легко водонепроникна куртка) і 5000 мм – 10 000 мм (одяг, придатний для тривалої зливи).

Повітропроникність

Ще один параметр, на який варто звернути увагу, – MVP, тобто паропроникність вологи. За цією маркуванням стоїть кількість водяної пари, яку тканина здатна випарувати протягом дня. Чим вище параметр, тим більше здатність матеріалу відводити піт назовні. Рекомендуємо шукати куртки з високим індексом MVP, щоб уникнути потовиділення тіла малюка.

Оздоблення рукава

У дитячих зимових куртках варто шукати ранти або манжети з регульованими лямками. Для самих маленьких також варто розглянути рукава з отвором для великого пальця. Такі рішення не тільки не дадуть холоду і снігу потрапити під рукав, а й утримають рукавички дівчинки чи хлопчика.

Комір-стійка/капюшон

Вибираючи куртку з капюшоном, необхідно звернути увагу на кілька моментів – спосіб застібання і застібки, утеплювач і форму.

Варто, щоб верхній одяг дозволяв знімати капюшон в теплі дні або коли на голові дитини тепла шапочка, шарф. Також важливо мати рішення, яке утримає капюшон на голові – навіть під час сильного вітру. Це можуть бути липучки, застібки або шнурки.

Замок

Найзручніший і в той же час самий герметичний спосіб застібання куртки – це блискавка. Однак варто вибрати модель з передньою планкою/бічними планками, що закривають цей елемент. Вони не тільки запобіжать потраплянню снігу всередину куртки під час інтенсивної гри, але й стануть крайнім засобом, коли блискавка поламається.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*