Стартував продаж квитків на прем’єру вистави “Захар Беркут”

Театр Курбаса

Давненько автор блогу не бував в театрах, але схоже що таки величезній творчій паузі таки настав кінець. Нарешті я кудись виберуся. Зі всіма подіями, які поточного року відбуваються в нашій державі вже й голова йде обертом.

Клятий ворог ніяк не відступить, а мав би вже. Україна неодмінно переможе. З нами весь світ, з нами Бог!

Про війну будемо говорити згодом, а поки що про театр. Ще минулого року поставив собі за ціль сходити у театр Курбаса, який знаходиться фактично в самому центрі міста Лева. Подобається він мені тим, що там є свій колорит. Чимось Курбаса нагадує мені футбольне поле, матч, де фани близько сидять до учасників. Як приклад, Англійська прем’єр-ліга. Це ж круто чути про що говорять гравці і як себе поводять.

У театрі Курбаса все зроблено так, що людина фактично бере участь у виставі. Так було на «Лісовій пісні», коли вашого автора витягували на сцену.

Тепер же поставив собі за мету сходити на прем’єру «Захар Беркут». Десь думав що вдасться дістати «тікети» на 25 або ж 27 грудня, але через шалений попити зробити цього не вдалося. З січнем куди простіше, адже якраз сьогодні квитки на популярну виставу надійшли у продаж. Їх ціна – від 300 до 350 гривень.

В які дні будуть покази?

14, 15, 25 і 27 січня. Початок незмінний о 17 годині.

Також читайте:   Чому не варто вживати слово "ну"

А тепер кілька слів про виставу з анонсу театру імені Леся Курбаса, далі цитую:

«Здається мені, наше дотеперішнє спокійне життя пропало безповоротно… Сьогодні ми стоїмо на розстайній дорозі, сьогодні нам прийдеться вибрати: сюди чи туди. Тож годиться нам добре вияснити собі той вибір і те місце, на котрім ми стоїмо тепер!”

Вистава «Захар Беркут» створена на основі повісті Івана Франка про боротьбу Тухольців проти нашестя монголів ще у ХІІІ столітті, сьогодні інтерпретована театром на сучасних реаліях життя.

В основі сюжету переплітаються боротьба за волю тоді і сьогодні, самоідентифікація українського народу та єдність
А також шлях до Перемоги через силу рідної землі та любов до неї

Режисер — Андрій Приходько
Художник — Богдан Поліщук
Хореограф — Анатолій Сачівко
Композитор — Сусанна Карпенко

Діють:
Захар Беркут, Тугар Вовк — Андрій Водичев, Олег Цьона
Максим — Ярослав Федорчук, Микола Береза
Мирослава — Марина Мазур, Марія Онещак
Монголи, Тухольці — Марко Свіжінський, Денис Соколов, Тамара Ґорґішелі, Дарина Федина, Степан Кичма, Ярослав-Григорій Чупило, Наталія Рибка-Пархоменко, Діана Константінова
Закличники — Марко Свіжінський, Денис Соколов, Ярослав-Григорій Чупило
Солом’яні мисливці — Марко Свіжінський, Денис Соколов, Ярослав-Григорій Чупило, Степан Кичма, Ярослав Федорчук, Микола Береза, Марія Онещак, Марина Мазур
Вояк Митько — Денис Соколов, Степан Кичма».

Тривалість: 2 год 30 хв з двома антрактами

Опісля своїх походеньок обов’язково напишу свою рецензію.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*