Як вибрати сонячні панелі для дому - Блог про Львів

Як вибрати сонячні панелі для дому

сонячні панелі

Сонячні батареї перетворюють сонячну енергію в електричну завдяки фотоефекту. Попит на сонячні батареї зростає с кожним днем. Це обумовлено ростом цін на енергоносії. Ознайомитись та придбати сонячні панелі, замовити їх встановлення можна сайті https://sun-energy.com.ua/solar-power/solar-panels. Зокрема і отримати кваліфіковану допомогу, як вибрати сонячну батарею та оформити підключення до системи «Зеленої енергії».

Різновиди сонячних енергосистем

Перед тим, як обрати сонячну панель, треба розуміти яку систему вона має живити.

  1. Мережеві панелі використовуються разом з інвертором, який вироблений панелями постійний струм перетворює в перемінний. Такі панелі можна використовувати при підключенні до «Зеленого тарифу». Панель генерує струм в мережі, ваш будинок живиться цією енергією, а надлишок передається у зовнішню електромережу. Ввечері живлення будинку здійснюється через суспільну мережу.
  2. Для ізольованих систем електромережі використовують автономні електросистеми. В такої мережі в день використовується енергія панелей, надлишок цієї енергії накопичується в акумуляторах. Після заходу сонця використовується енергія акумуляторів, перетворена через інвертор.
  3. Існують також гібридні станції, які працюють по принципу двох попередніх. В день електрична енергія для будинку генерується панелями, вона живить акумулятори, а її надлишок виходить до суспільної мережі на продаж. Ввечері будинок живиться завдяки суспільній мережі, або при її відсутності – користуючись акумуляторною батареєю.

Які сонячні панелі обрати для сонячної електросистеми системи

Панель – це рама, в якій зібрані та з’єднані певним чином фотоелектричні елементи, які є різними за товщиною та матеріалом. Взагалі існує три види панелей.

  • Монокристалічні – вважаються найбільш ефективними пристроями. При їх встановленні ефективнішим є використання площини їх розміщення. Довговічні, мають низький температурний коефіцієнт. Гарні характеристики виробництва енергії. За ціною вони найдорожчі, але їх продуктивність ці затрати компенсує швидше.
  • Полікристалічні панелі – це золота середина. Менші за ціною, та показниками. Мають середню швидкість втрати продуктивності 1% на рік.
  • Аморфні, чи як ще їх називають – тонкоплівкові панелі. Їх коефіцієнт корисної дії дорівнює 7%-12%. Для досягнення показників кристалічних панелей, кількість аморфних повинна бути збільшена вдвічі. Але вони легкі, дешевші за ціною, гнучкіші.

Коли ви ознайомились з азами в цієї галузі, вам вже легше буде розмовляти з менеджером галузевої компанії при замовленні системи. Він зможе надати вам повний розрахунок потужностей та порекомендувати, яку сонячну батарею купити для свого дому.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*