Як зробити ремонт у квартирі легко та швидко?

Як зробити ремонт у квартирі легко та швидко?

Для багатьох ремонт квартири асоціюється зі стихійним лихом: жахливим безладом, горами сміття, нервами і фінансовими вкладеннями. Крім того – непорозуміння і сварки з партнером.

Насправді, ремонт квартир у Львові може відбуватися легко та швидко, але перш ніж купувати будівельні матеріали та наймати професіоналів, варто подбати про кілька речей.

Визначтеся: метаморфози чи ремонт?

По-перше, вам потрібно розглянути, який обсяг робіт дійсно потрібен у вашому домі:

  • метаморфози (легкі «косметичні» зміни, нові кольори на стінах, покупка та/або оновлення та перестановка меблів)
  • ремонт (такий генеральний, зі знесенням стін, перенесенням інсталяцій, зміною підлоги тощо).

Ремонт – з чого він складається?

  1. Натхнення, потреби, функціональне планування – тобто спочатку вирішіть, в якому естетичному напрямку ви хочете рухатися, а потім необхідно розробити функціональне планування, яке буде враховувати ваші потреби та мрії. Для приміщень, де будуть проводитися роботи, необхідно підготувати детальні технічні креслення, вибрати нові кольори стін, меблів і аксесуарів.
  2. Орієнтовна вартість – це таблиця, в якій відображаються всі елементи обладнання та матеріалів і екіпажів, які з’являться в інтер’єрі. На початку достатньо підсумувати приблизні суми – це дає загальне уявлення про те, скільки грошей нам знадобиться на ціле. Добре додати наприкінці пункт «20% на непередбачені витрати» – адже їх ЗАВЖДИ чимало на будь-якому будівництві (наприклад, транспортні витрати, кур’єри, відсутність славних гвинтів тощо). Завдяки орієнтовному кошторису ви зможете постійно контролювати свої витрати.
  3. Вибір і підбір матеріалів – правильний вибір матеріалів (наприклад, покриття стін і підлоги) має вирішальне значення для досягнення максимальної естетики та комфорту в кімнаті.
  4. Проектування столярних виробів. Якщо ви плануєте залучати столяра, необхідно буде спланувати виготовлення меблів на замовлення вже на етапі функціонального проектування. Детальні проекти цих меблів можна зробити пізніше.
  5. Подумайте, де найкраще розмістити лампи/точки освітлення – це, серед іншого, ось для чого потрібен функціональний дизайн. Завдяки цьому ми маємо можливість спланувати світильник прямо над столом, а не поруч чи над стільцем
  6. Де будуть розетки? І скільки їх буде, щоб можна було все підключити, не перевантажуючи мережу. Цю головоломку ви вирішите, коли будете планувати розстановку обладнання (це теж етап функціонального проектування). Варто залучити професіоналів, щоб правильно спроектувати електрику у всіх кімнатах.
  7. Нарешті, декоративні елементи. Тобто картини, подушки, вази тощо – вибирати варто в кінці, простіше вибрати конкретний елемент, бачачи інтер’єр на останньому етапі.

Плануйте ремонт заздалегідь!

Звичайно, якщо ви плануєте ремонт заздалегідь, ви заощадите час, стрес і зайві витрати. Звичайно, навіть виконання всіх пунктів зі списку не захистить від труднощів і несподіваних проблем. Більшість з них з’являться лише під час роботи, і передбачити їх просто неможливо.

Бажаємо вдалого ремонту та гарних інтер’єрів!

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*