Як я міняв термопасту у комп’ютері - Блог про Львів

Як я міняв термопасту у комп’ютері

Заміна термопасти

А тепер до справ комп’ютерних. Річ у тому, що на днях автор цих рядків вирішив залізти всередину свого персонального комп’ютера аби замінити там термопасту.

Для чого це потрібно робити і як часто роблять цю процедуру?

Термопаста не дозволяє залізу, яке контактує одне з одним перегріватися. Робити її заміну потрібно принаймні один раз на рік. Якщо чесно, то я цієї процедури на згадуваному вище комп’ютері взагалі ніколи не робив.

Але, починати ніколи не пізно, то ж вирішив спробувати. Та й за одно хотів навчитися чогось нового всередині комп’ютера. Все-таки, старі залізяки – це раритет. Сучасна молодь зараз користується ноутбуками, планшетами…

Що ж, розкручуємо ПК, залазимо всередину й одразу ж шукаємо процесор та відеокарту щоб саме там замінити термопасту. Починаємо з першого.

Одразу ж хочу попередити, що з материнською платою все не так просто, як здається на перший погляд. Бажано не повторювати моїх помилок, адже я зняв вентилятор дуже просто, а вже потім банально зламав усі кріплення саме через те, що не зняв повністю материнку. Кріплення є специфічними й треба бути дуже уважним при закладанні вентилятора назад.

Також читайте:   Сучасне покриття для підлоги: чому вибирають ламінат?

Заміна

Що далі? А далі забираєте все що було до цього, можна витерти простою серветкою й згодом наносите термопасту. В цій ситуації головне не перебільшувати, адже треба робити так щоб ця паста не потекла.

З відеокартою набагато простіше. «Відяха» якщо не інтегрована і така, як у мене, то її просто розкручуєш і за таким самим сценарієм, як з процесором наносиш термопасту. Там проблем не має бути.

Чи почав краще працювати комп’ютер? Важко так зараз сказати відразу ж. Можливо й так, принаймні гудіти він перестав.

До речі, про гудіння. Якщо вже взялися робити заміну термопасти, то за одне й можна почистити вентилятори від пилюки та їх змазати. Не варто лінуватися. Там все гарно розкручується, чиститься. Найголовніше все поставити як було і перевірити чи відеокарта стоїть рівно.

Успіхів!!!

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. Stakeholder 07.02.2024 пише:

    Ніколи цього не робив коли юзав стаціонарнний пк, тай чесно кажучи махав, тим більше кожен рік 🙂

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*