Роль вітаміну D у розвитку кісткової тканини у дітей - Блог про Львів

Роль вітаміну D у розвитку кісткової тканини у дітей

Роль вітаміну D у розвитку кісткової тканини у дітей

Вітамін D3 – один з вітамінів, який має вирішальне значення у формуванні організму молодої людини. Його дефіцит може призвести до аномалій розвитку кісткової системи, а також інших захворювань. Прийом вітаміну D3 особливо важливий в осінньо-зимовий період, оскільки в цей час його природне вироблення досить обмежене через низьку кількість сонячного світла.

Його дефіцит може мати багато негативних наслідків. Серед найпоширеніших наслідків дефіциту вітаміну D3 у дітей – рахіт та остеомаляція. Щоб уникнути цих станів, добре почати вживати добавки вітаміну D3 в дитинстві, щоб забезпечити достатню кількість вітаміну D3 [3]. Стандартна доза для новонароджених становить 400 МО/день, але вона зменшується у дітей, які харчуються модифікованим молоком, яке в багатьох випадках вже забезпечує їх вітаміном D3. Однак цей рівень підвищується у недоношених дітей, де він становить близько 800 МО.

Супрадин кід – це унікальний вітамінний комплекс, котрий містить необхідну дозу вітаміну Д для дітей. Імуно Кідс містить вітамін С, вітамін D та цинк у формі смачних фруктових желейних льодяників. Важлива потрійна комбінація для підтримки імунітету, особливо восени та взимку. Вітамін С покращує нормальну роботу імунної системи, допомагає знизити рівень втоми та виснаження і позитивно впливає на нервову систему, захищаючи клітини від окислювального стресу. Вітамін D сприяє правильному функціонуванню імунної системи і важливий для здоров’я кісток і зубів. Цинк також важливий для імунної системи і допомагає підтримувати здоров’я волосся, кісток, шкіри, нігтів і зору.

Супрадин імуно кідс має такі основні властивості:

  • вітаміни С і D, цинк сприяють зміцненню імунної системи;
  • желе зі смаком апельсина, полуниці та папайї;
  • смакує дітям (від 4 років) та дорослим.

Супрадин Імуно Кідс інструкція допоможе вам більш детально ознайомитися з цим засобом. Прочитайте її зміст перед вживанням.

Вітамін D для дітей – яку роль він відіграє і чому важливий для розвитку дитини?

Вітамін D необхідний для нормального функціонування людського організму. Йдеться не лише про розвиток і стан (щільність) кісток, але й про імунну систему. Саме завдяки вітаміну D такі компоненти їжі, як кальцій і фосфор, засвоюються в потрібній кількості. Вітамін D також необхідний для роботи м’язів, у тому числі серцевого м’яза, побудови м’яких тканин і функціонування нервової системи [2].

Однак вітамін D особливо важливий для розвитку скелетної системи дитини. Якщо є сумніви щодо того, чи достатньо цього вітаміну в раціоні вашої дитини, варто проконсультуватися з лікарем.

Найкращий вітамін D для дітей – який саме?

Вітаміні добавки використовуються для профілактичного прийому вітаміну D. Бажано обирати продукт від перевіреного виробника та прислухатися до думки спеціалістів [3]. Також можна проконсультуватися з лікарем або фармацевтом.

Препарати вітаміну D для новонароджених і немовлят найчастіше випускаються у формі капсул, що відкручуються, вміст яких приймається безпосередньо на язик. Крім того, вміст капсули можна змішувати з молоком, що підходить як для немовлят на грудному вигодовуванні, так і для немовлят на штучному вигодовуванні. Однак майте на увазі, що модифіковане молоко часто вже містить вітамін D, тому перевірте його кількість і проконсультуйтеся з педіатром [2].

В аптеках ви також знайдете комбіновані продукти, що містять замість одного вітаміну D комбінацію двох компонентів, рекомендованих для немовлят: вітаміну D і ДГК [1]. Таке рішення дуже зручне і дозволяє дитині відразу отримати вдвічі більше користі, а батьки можуть бути впевнені, що дають дитині два рекомендовані компоненти.

Використана література

  1. Erdman J., Macdonald I., Zeisel S.: Present Knowledge in Nutrition.
  2. Weydert J.: Vitamin D in Children’s Health.
  3. Марушко, Ю. В., & Гищак, Т. В. (2021). Профілактика дефіциту вітаміну D у дітей. Стан проблеми у світі та Україні.
Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*