Ефект м’якої іграшки - Блог про Львів

Ефект м’якої іграшки

Ефект іграшки

Черговий день триває і саме сьогодні ми будемо говорити про дуже цікаву терапію – лікування іграшками.

Що ви раніше чули про неї? Особисто я багато читав, що у часи війни вона дуже допомагає дітям позбутися страху вибухів, ракет і так далі. Але, не лише з війною треба ототожнювати терапію іграшками.

Перед тим як перейти безпосередньо до теми публікації наведу кілька прикладів саме пов’язаних з іграшками.

Наприклад завжди можна глянути по кількості іграшок у квартирі настільки увагу батьки приділяють дитині. Якщо їх багато, то батьки постійно думають за своє дитя, постійно з нею, стараються дарувати подарунки, питати дитину за її справи, що їй треба і так далі.

Якщо ж ситуація кардинально протилежна, то самі розумієте.

А дарма, тому що м’яка іграшка робить людей добрішими. Часто люди вдаються до розмови з іграшками про свої проблеми. Здається ніби тебе хтось вислухав і ніхто не покритикував на відміну від тих же людей, які можуть образити одним словом чи жестом.

Також читайте:   Переваги пухових ковдр

Достатньо популярним є використання іграшок на роботі. Бувало ж у вас таке що ніби робите одну й ту ж роботу й в один момент забули порядок дій. Тоді якраз може допомогти ваш улюбленець. Ви його посадили біля себе, поговорили, за певний період часу мозок перезавантажився й опісля цього ви раптово згадуєте порядок своїх дій.

Дивина? Ще й яка. Ось це і є ефект іграшки.

Кажуть ще що, що особливо в місті, коли у вас немає умов тримати домашнього улюбленця допомагають якраз м’які іграшки. «Жоріки», «Пупсіки», «Адами» тощо кота, собаку чи навіть черепаху.

Хоча, якщо є можливість тримати і одного, й іншого, то також годиться.

Ну, і найважливіше. Іграшка типу ведмедика, слоника чи собаки допомагає перебороти ефект самотності. Коли хтось біля вас сидить – це вже краще ніж пусті стіни навкруги.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*