Автомобіль не розкіш?… - Блог про Львів

Автомобіль не розкіш?…

Автомобіль не розкіш?...

Автомобіль у наш час став невід’ємною частиною побуту для значної частини громадян. Вулиці міст і сіл заполонили найрізноманітніші транспортні засоби. Машина в сім’ї дійсно тепер рятує навіть з огляду на те що громадський транспорт не справляється із перевезеннями, створюючи постійний дискомфорт у житті. Усі, хто займається власною справою без автомобіля просто не виживуть; для таких людей машина є вже навіть не засобом для пересування, а годувальником родини.

Утримання автомобіля в наших умовах є справжньою розкішшю. Кожен автомобіліст щорічно сплачує обов’язкову страховку, проходить (тепер з власної ініціативи) техогляд; планова заміна мастила, фільтрів, колісної резини теж тягне. А чого вартує непланова поломка і бензин!

Формальним приводом до святкування переходу людини із статусу „пішохода” у статус „автомобіліста” є отримання водійського посвідчення. Правда, це ще зовсім не означає, що людина вміє водити. Але все з часом: кілька загублених колісних ковпаків, перша вм’ятина, хабар гаішнику – і досвід прийде.

Водійське посвідчення до недавнього у нас було безстроковим. Та Кабінет міністрів України прийняв епохальну постанову № 185 щодо терміну дії посвідчення водія. Департамент ДАІ МВС України повідомив про набрання чинності Постанови про “Деякі питання виконання закону “Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують особу чи її спеціальний статус”. За цим документом усі новоспечені водії, що отримали права після цієї постанови (тобто після 13 березня 2013 року) і керують мотоциклами і легковими машинами будуть проходити процедуру заміни своїх водійських посвідчень кожних двадцять років „в установленому порядку”. Термін дії посвідчень водіїв автобусів і вантажівок буде десять років.

Також читайте:   Чи варто займатися сексом у машині?

„Установлений порядок” – це нова здача іспитів на право кермування.

Прийняли і нехай з ними. Така практика є в багатьох (скоріше у більшості) країнах світу. Усвідомлюючи рівень „негарної” поведінки наших даішників, можна тільки уявити собі яка це буде складна процедура для громадян. Бо вряд чи навіть за десять-двадцять років в України буде „цивілізована” ДАІ…

Чергове „європейське реформування” у наших реаліях тільки нашкодить і ускладнить життя значній частині громадян держави.

Як дістали ті реформи…

Автор статті: zars.



Також раджу прочитати:

коментарів - 3 може ще щось напишете?

  1. Jorgen 07.04.2013 пише:

    Неактуальна у Вас якась фотка, zarse 🙂

  2. zars 07.04.2013 пише:

    …мрія про халяву 😉

  3. Архіваріус 07.04.2013 пише:

    Не неактуальна, а неправдива, таку купюру наші мусора не приймають. Для них подавай Шевченка, Лесю або Сковороду. 🙂

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*