Як поводити себе коли почався землетрус - Блог про Львів

Як поводити себе коли почався землетрус

Землетрус

Блог Воробуса вже повідомляв про те, що в ніч із 23 на 24 вересня в Україні відчувалися підземні поштовхи. Щоправда були вони незначними.

Та й слава Богу, ще нам цієї біди бракувало. Зокрема, один мій приятель охарактеризував поштовхи наступним чином: «Сидів за комп’ютером і в один прекрасний момент відчув, що монітор починає трясти. Рухи були настільки сильними, що прийшлося його тримати».

Що це означає? А те, що у Львові землетрус також був. Не так, як у центрі нашої держави, але все ж.

Тому,у сьогоднішній публікації будемо говорити про те, як вберегтися під час землетрусу. А то знаю я вже людей, які кажуть що в них все добре, у всьому обізнані, а коли приходиться до діла не вміють надати елементарної першої допомоги.

Як себе поводити під час землетрусу?

1. Перш за все – це не панікувати.

Паніка ніколи до добра не приводила. Людині треба зрозуміти, що якщо всі будуть піддаватися панічним станам, то так можна й не вижити у важких умовах.

2. Якщо землетрус застав вас у будинку, то не треба вже думати як вибігти на вулицю, а намагатися знайти місце між дверима, або між балконом та кімнатою. Саме ці місця є найміцніші.

Також читайте:   ЕКО - шанс стати батьками доступний для всіх

3. Якщо землетрус застав вас у висотному будинку, то не треба користуватися ліфтами. Чому? Думаю логічно, що в них можна застрягти. А поки вас витягнуть, то може бути й пізно. Тому, краще вже користуватися сходами.

А ще краще – це пробувати вибігти на вулицю. Проте, робити це треба обережно щоб якийсь уламок не впав вам на голову.

4. Намагатися знайти засоби зв’язку.

Досить часто в таких надзвичайних ситуаціях працює радіо, тому через нього треба слухати новини де евакуйовують людей, де саме вона відбувається, якої сили землетрус і так далі.

5. Уникайте узбережжя морів.

Землетрус може спровокувати цунамі, яке несе велику загрозу життю людини.

6. Надати допомогу потерпілим.

Якщо землетрус минув і ви живі, здорові, то треба намагатися вийти на вулицю і подивитися чи все гаразд з іншими людьми. Досить часто є потерпілі.

7. Пам’ятати що поштовхи можуть повторитися.

Переглядав новини, читаю часто інтернет. Так от, сейсмологи кажуть, що є велика ймовірність того, що в Україні можуть повторитися підземні поштовхи.

Тому, запасайтеся харчами, водою і будьте обережні. Бо, як кажуть, береженого Бог береже.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*