Друга перемога 19-річних українців на шляху до юніорського Євро - Блог про Львів

Друга перемога 19-річних українців на шляху до юніорського Євро

U-17

Після бенефісу від підопічних Ігоря Москвичова у матчі проти юніорської збірної Чорногорії було актуальне одне питання: чи залишили «синьо-жовті» голи на матч із Румунією? До того ж, українським футзалістам було важливо розуміти той факт, що їх прямі конкуренти за путівку на Євро, серби, перед цим обіграли чорногорців з рахунком 3:1. Тому, Малиновському та компанії потрібно було перемагати, щоб вже потім у очному протистоянні х господарями міні-турніру у групі 2 Основного раунду відбору на Євро-2023 (U-19) вирішити всі питання щодо здобуття путівки до Хорватії.

Фактично перша атака українців ледь не стала гольовою, але Малиновському забракло влучності. За кілька секунд з ударом Тютюрая впорався Сабадуш, а ще через кілька миттєвостей непоганий удар, який не став результативним, був у Скибчика. Румуни відповіли моментом на 4-й хвилині, коли Стругаріу опинився перед воротами Дяченка, проте воротар збірної України майстерно звузив кут обстрілу. Однак, це був один з небагатьох епізодів на старті гри, коли румунам вдавалося зробити щось небезпечне біля українських воріт. У подальшому українська команда контролювала гру. Особливо було помітно, що у румунів виникали проблеми, коли на паркет виходила перша четвірка збірної України. І саме вона створила гол на 6-й хвилині, реалізувавши «стандарт» – Рибіцький ефектно переправив м’яч п’ятою до воріт Сабадуша. А вже за кілька хвилин нагадала про себе і друга четвірка української збірної. Єлішев та Ткаченко змогли втекти у швидку атаку, і якби не Сабадуш, то Ткаченко замкнув би передачу від свого одноклубника по «Тім Лемборк». Зрештою, на цьому атака не завершилась, оскільки потім стався кутовий, після розіграшу якого Сніцаренко дальнім пострілом зробив рахунок 2:0 на користь підопічних Ігоря Москвичова.

Однак, румуни, варто віддати їм належне, не знітились, і у середині першого тайму змогли скоротити рахунок до мінімуму. Це сталося після розіграшу ауту та дальнього удару від Петера (до речі, на офіційному сайті УЄФА Петер, так само, як і Чіреш, чомусь був заявлений як воротар. – А. Т.). І треба сказати, що цей гол трохи додав упевненості у своїх силах підопічним Ендре Качо. Вони стали сміливіше йти у пресинг, сподіваючись десь піймати українських візаві на помилці. Окрім того, вони намагались як мінімум створити ще один хороший момент біля воріт Дяченка. Трохи краще румуни почали грати й у захисті, намагаючись «в’язати» своїх суперників під час атак. І такий «в’язкий» футзал у виконанні румунської збірної був невеличкою несподіванкою для «синьо-жовтих». Щоправда, за рахунок нестандартних дій гравців обох четвірок, українцям вдавалося продовжувати грати першим номером та подекуди створювати свої моменти. Зрештою, на 15-й хвилині класний дальній удар знову вдався Сніцаренку, і саме в такий спосіб гравець «SkyUp Futsal» зробив дубль у цьому протистоянні. І це насправді був дуже важливий гол, оскільки він дав можливість українцям не тільки повернути собі фору в два м’ячі, а і заграти більш впевнено наприкінці першого тайму. Це було видно і по грі, і за моментами, які створювали «синьо-жовті». А за 22 хвилини до кінця першого тайму Тютюрай, якому не щастило з реалізацією своїх моментів у грі з Чорногорією, забив «гол у роздягальню», завдяки якому українці пішли на перерву з більш-менш комфортною перевагою в рахунку.

Також читайте:   Футзал. Чемпіонат України. Енергія 4:2 Спортлідер + відео

Підопічним Ігоря Москвичова не вдалося забити «гол з роздягальні», хоча для цього був непоганий момент у Скибчика. Однак, разом з тим українці на початку другого тайму виглядали трохи важкими – не було у діях «синьо-жовтих» легкості, перш за все, у прийнятті рішень. Принаймні, таке враження складалося при перегляді перших хвилин другого тайму. Інша справа, що румуни цим не могли скористатися. До того ж, на 24-й хвилині вони пропустили п’ятий гол після класного сольного проходу від Ткаченка. А трохи пізніше свій гол у цій зустрічі забив і Малиновський, який вийшов на побачення з Міхаєм та переграв його.

Щоправда, румуни теж мали свої моменти. Кілька разів вони змушували вступати у гру Белімова, проте голкіпер «Чорного моря» вдало діяв у «рамці». Зрештою, після екватору другого тайму румуни почали переходити на гру вп’ятьох, проте розіграти зайвого гравця належним чином їм не вдавалося. Втім, свій гол підопічні Ендре Качо змогли забити на 34-й хвилині, організувавши випад на ворота Белімова. Але вже через кілька миттєвостей сам Белімов покарав своїх візаві, забивши гол у порожні ворота.

Після цього румуни продовжували грати вп’ятьох, і їм таки вдалося ще раз вразити ворота Белімова – Чіреш зробив дубль. І, як виявилось, це було останнє слово від румунської команди у цій грі. Щоправда, українці теж відповіли грою вп’ятьох на останніх хвилинах зустрічі, але поставити свою крапку в цій грі їм не вдалося. Однак, незважаючи на це, українці здобули другу перемогу в рамках Основного раунду відбору на Євро-2023 (U-19). І тепер усе вирішиться 25 березня. Підопічних Ігоря Москвичова, в принципі, влаштує і нічия, враховуючи різницю м’ячів. Однак, навряд чи серби, які гратимуть на власному майданчику, погодяться з цим. Тому, українцям нічого не залишатиметься, окрім того, як грати на перемогу, щоб вийти на свій третій поспіль юніорський Євро.

Румунія (U-19) – Україна (U-19) – 3:7
Голи: Петер (10), Чіреш (34, 38) – Рибіцький (6), Сніцаренко (8, 15), Тютюрай (20), Ткаченко (24), Малиновський (28), Белімов (34)
Румунія (U-19): Сабадуш (Міхай, 21) – Чертеш, Кордош, Бога, Попович – Стругаріу, Петер, Варга, Мунтяну – Чіреш,
Україна (U-19): Дяченко (Белімов, 21) – Рибіцький, Тютюрай, Скибчик, Малиновський – Федик, Ткаченко, Єлішев, Сніцаренко – Пелецький, Татумірак
Попередження: Рибіцький (21)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*