Жоржини – прикраса будь-якої ділянки - Блог про Львів

Жоржини – прикраса будь-якої ділянки

Жоржини

Жоржини – ошатні, яскраві та дуже красиві квіти. Вони зовсім невибагливі у догляді та вирощуванні. З ними впорається навіть садівник-початківець – достатньо знати деякі нюанси.

Є багато різних сортів та гібридів. Ви можете обрати квіти будь-яких відтінків – від бордових до яскраво-рожевих. Все найкорисніше про ці рослини ви знайдете у статті: https://agro-market.net/news/mnogoletnie%20tsvetyi/georginy_posadka_i_ukhod/.

Секрети вирощування жоржин

Ще кілька століть тому жоржини вирощувалися лише в Америці. Але подолавши таку велику відстань, вони адаптувалися і під клімат Європи. Сьогодні ж ці квіти поширені буквально по всьому світу, і ви можете посадити їх у своєму саду.

Жоржини у своєму розмаїтті настільки цікаві та незвичайні, що з їх допомогою можна створювати яскраві композиції, садити їх уздовж бордюрів, і навіть вирощувати просто у горщиках. Головне – знати секрети вирощування цих прекрасних квітів:

  • можна вирощувати з насіння – це однорічні рослини, і зручні вони тим, що вам не доведеться викопувати та зберігати бульби. Насіння бажано висаджувати вже на початку квітня. Потрібно зробити невеликі парнички – в них потрібно насипати пісок, потім розкласти насіння і злегка присипати їх також піском. Все це потрібно збризкати водою. Перші паростки з’являться приблизно через 10 днів, а потім їх потрібно пересадити по окремих ємностях. Грунт можна зробити самостійно: необхідно взяти дві частини землі, одну частину піску та одну частину торфу. Але краще придбати готову ґрунтосуміш;
  • земля в саду має бути пухкою, родючою, добре пропускати повітря та воду. Не треба садити жоржини на протягу – вони це терпіти не можуть і холодний вітер може призвести до їхньої загибелі. Ділянка має бути сонячною та теплою, захищеною від будь-яких холодних повітряних мас;
  • можна висаджувати і бульби. Їх потрібно підготувати. Для цього необхідно обрізати всі сухі коріння та ділянки, а місця обробити зеленкою. Приблизно на два тижні їх потрібно посадити в горщики з багатою землею або торфом і тримати при температурі навколишнього середовища +18 градусів Цельсія. Як тільки почнуть з’являтися бруньки, бульби потрібно розрізати таким чином, щоб на кожному шматку була брунька. Після цього бульби потрібно пророщувати, і коли з’явиться бокове листя, їх потрібно обірвати. Після цього можна переносити квіти у відкритий ґрунт.

Доглядати квіти доволі просто. Їх потрібно лише поливати 1-2 рази на тиждень, якщо не йдуть дощі. Також потрібно зробити опори для тих сортів, які мають дуже великі квіти.

Автор статті: Старий пес.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*