«Флорида Пантерз» і «Бостон Селтікс» – тріумфатори сезону в НХЛ та НБА - Блог про Львів

«Флорида Пантерз» і «Бостон Селтікс» – тріумфатори сезону в НХЛ та НБА

Михайлюк

Тривалий сезон у НБА та НХЛ завершено, тож як і обіцяли настав час підвести його підсумки. Спершу планував робити пости після завершення сезону в кожному з даних видів спорту, але згодом вирішив з’єднати все в одне ціле.

Розпочнемо з національної хокейної ліги, адже там є команда, яка вперше в своїй історії зуміла виграти чемпіонат і стати володарем Кубка Стенлі. Її назва – «Флорида Пантерз».

Здивувався, коли дізнався що команда, яка була заснована в далекому 1993 році досі не перемагала. Так, були перемоги в конференціях, але щоб вигравати Кубок Стенлі, то такого не було. До слова, «Пантерз» були близькими до нездобуття титулу й у фінальній серії проти «Едмонтона».

«Червоно-білі» вели – 3:0, якимось дивом зуміли «прошляпати» свою перевагу й дозволили команді з Канади вирівняти рахунок у серії. Щоправда, у вирішальному матчі на своєму майданчику «Флорида» вже шансів своєму супернику не дала – 2:1 і загальна перемога.

Також читайте:   Олімпіада-2010. Хокей фінал: Канада 3-2 США

Плавно переходимо на НБА. У національній баскетбольній асоціації також визначився новий чемпіон. Ним вперше з 2008 року стала команда «Бостон Селтікс». Команда, в якій виступає українець Святослав Михайлюк у фінальній серії була сильнішою за «Даллас» – 4:1.

У завершальному поєдинку на своєму майданчику підопічні Джо Мазулли взагалі не дали шансів своєму опоненту. Рахунок у матчі – 106 на 88.

Для «Бостона» чемпіонство стало18-е в історії.

Нагадаємо минулого року тріумфатором змагань стали гравці «Денвера», які цього сезону досить несподівано поступилися на ранній стадії «Міннесоті».

До речі, про «Селтікс». Після перемоги в сезоні 2023/2024 років ця команда стада найтитулованішою в історії змагань НБА. Лише одним титулом їм поступається команда «Лос Анджелес Лейкерс», які востаннє перемагали в 2020 році.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*