Олімпійські перспективи для дітей 2012 року народження крізь призму старту Кубку ліги (U-13) - Блог про Львів

Олімпійські перспективи для дітей 2012 року народження крізь призму старту Кубку ліги (U-13)

u13

Може, хтось пам’ятає ті часи, коли я ще коментував практично всі турніри під егідою Комітет дитячо-юнацького футзалу АФУ та наголошував на тому, що після юнаків 2004 року народження, які, на жаль, через пандемію коронавірусу не змогли поборотися за можливість зіграти на Юнацьких Олімпійських Ігор, і тепер варто звертати увагу на юнаків 2008 року народження, які боротимуться за вихід на ЮОІ-2026 у Сенегалі.

Але про юнаків 2008 року народження, які у цьому сезоні гратимуть у Юнацькій Екстра-лізі (U-17), а також у Молодіжній Екстра-лізі (U-19) (а дехто вже і у дорослій Екстра-лізі гратиме. – А. Т.) ми поговоримо пізніше. Зараз – про юнаків 2012 року народження. І ось чому.

Якщо футзал залишиться у програмі Юнацьких Олімпійських Ігор після 2026 року, то наступні подібні змагання відбудуться у 2030 році, тобто – у рік, коли святкуватиметься 100-річний ювілей футзалу. І якщо на Юнацьких Олімпійських Іграх – 2030 буде футзальний турнір, то там вже гратимуть юнаки 2012 року народження. Тобто – нинішня вікова категорія U-13 зразка сезону 2024/2025 р. р. Відповідно, стежити за цією віковою категорією та її головними футзальними талантами потрібно вже зараз. І це вже інформація на майбутнє для тренерського штабу юнацької збірної України (як тут не згадати, що рік тому головний тренер молодіжної збірної Португалії Жозе Луїш Мендеш організовував збори для юнаків вікової категорії U-13 – на той момент це були діти 2010 року народження. – А. Т.). Так що, починаємо стежити.

Хоча насправді я це і не припиняв робити. Особисто я вже кілька років стежу за воротарем чорноморського «Іллічівця» Микитою Треніним. Вперше побачив його в дії, коли йому було сім років. Як для своєї вікової категорії – дуже сильний воротар, і особисто у мене немає сумнівів у тому, що він стане наступним після Даниїла Заносія, Івана Бєлімова та Євгенія Гуцола представником одеської воротарської школи, який проставлятиме свій регіон на футзальних майданчиках України та світу. Але стежити потрібно не тільки за Треніним – у цій віковій категорії з’явилось чимало цікавих виконавців, які потребують уваги та потрапляння «на олівець» тренерському штабу юнацької збірної України. Тому – дивимось на них уважно протягом сезону.

Також читайте:   Футзальний 2019 рік: підсумки

P. S. Нехай не ображаються на мене юнаки 2010 року народження. Я про них не забув. Тільки скажу, що наразі головний міжнародний турнір для цієї вікової категорії – Євро-2029 (U-19), на який ще треба буде потрапити. Але сподіваюсь, що деякі юні футзалісти 2010 року народження зіграють разом з хлопцями, які на два роки старші, спочатку на фінальному турнірі ЮОІ-2026, а потім і на Євро-2027 (U-19). Але, знову ж таки, туди ще треба потрапити. А раптом УЄФА одумається та організує перший футзальний Євро (U-17) саме для юнаків 2010 року народження? Подивимось. Хоча думка автора цього матеріалу така: логічно буде організувати перший чемпіонат Європи з футзалу серед 17-річних гравців у 2029 році саме для юнаків 2012 року народження, і цей Євро фактично був би кваліфікацією на ЮОІ. Але ж то лише думка автора цього матеріалу.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*