Як визначити розболтування диска автомобіля? - Блог про Львів

Як визначити розболтування диска автомобіля?

розболтування диска автомобіля

Наближення зими, час, коли багатьом автолюбителям спадає на думку купити новий комплект сталевих дисків, і використовувати їх на зимовій гумі.

Ще одна причина купити нові литі диски – надати машині свіжого вигляду. Існує безліч дизайнів і варіацій, які допоможуть виділити автомобіль з натовпу.

Коли починаєте підбір, ви можете почути, як оператори інтернет магазину Autoshini.Com говорять про схеми розболтовки, саме тут більшість водіїв приходять у ступор.

Розуміння нюансів та особливостей машини, трохи значно процес підбору. Крім розболтування та центрального отвору, існує діапазон допустимих вильотів, який залежить від ширини диска.

Зміна розміру гуми в залежності від діаметра диска

Як показує практика, найпростіший та найефективніший спосіб комунікації з клієнтами при підборі литих дисків – попросити операторів скинути посилання в онлайн консультанті, з усіма відповідними моделями на ваш автомобіль.

Варіант підбір дисків за маркою та моделлю авто допустимо, але потребує додаткової перевірки.

Скільки гайок на автомобільному диску

Стандартне автомобільне колесо зазвичай має 5 гайок. Кількість кріплень залежить від діаметра, потужності автомобіля та передбачуваних умов експлуатації.

Приклад: стара добра Таврія, з розболтовкою 3х256 і дисками R13, машина не передбачає різкого перебудови та крутих проходжень поворотів.

Що таке схема розташування болтів?

Розболтування диска показує, скільки болтів або гайок використовується для кріплення колеса до автомобіля, а також діаметр фіксуючих жлементів по колу.

У схемі розболтування слід керуватися двома числами. Наприклад, 5×110. Перше число – п’ять отворів для болтів або виступів на колесі.

Тоді що означає число 110? Отвори для болтів у центрі диска утворюють уявне коло. Діаметр уявного кола навколо і є те уявне число – 110.

Також читайте:   Ремонт автомобіля Nissan

Таким чином, наше колесо з розболтуванням 5×110 означає, що п’ять отворів для болтів рівномірно розподілені по колу діаметром 110 мм.

Чому схема розташування болтів має значення?

Схема розташування кріплення має вирішальне значення, оскільки воно визначає, як гайки кріплять диск до автомобіля. Схема розташування болтів забезпечує надійну посадку.

Яка схема розташування є найпоширенішою?

Кількість варіацій перевалює за 50. Ви можете зустріти диски з трьома, чотирма, п’ятьма, шістьма або вісьма отворами для болтів. Найбільш поширеними є схеми з чотирма та п’ятьма болтами.

Кріплення диска з 6 гайками

Позашляховики, пікапи та великі транспортні засоби зазвичай мають колеса з п’ятьма або більше отворами для кріплення коліс.

Виліт

Відстань між монтажною поверхнею колеса та осьовою лінією, що вимірюється в міліметрах, називається вильотом диска.

Центральний отвір

Механічно оброблений отвір у середині маточини, який правильно центрує колесо на транспортному засобі, відомий як центральний отвір. Колесо має бути «центрованим по маточиці», щоб зменшити вібрацію.

Розміри гайок

Розмір гайки повинен відповідати вимогам автомобіля для безпечного встановлення коліс. Якщо гайки або болти не відповідають кроку різьблення, вони не працюватимуть.

Два числа позначають розміри затискних гайок. Перше число – діаметр шпильки. Крок різьблення – друге число.

  • Крок різьблення на метричних шпильках — це відстань у міліметрах між кожною ниткою.
  • Крок різьблення на стандартних затискних гайках — це кількість ниток на дюйм.

Приклад стандартного розміру затискної гайки – 12 мм X 1,75. Це означає діаметр 12 мм та крок різьблення 1,75.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*